HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İsviçreli yazarın Recep Tayyip Erdoğan analizi

Düzenleyen:
İsviçreli yazarın Recep Tayyip Erdoğan analizi
İsviçreli Yazar, Gerd Höhler, Erdoğan Analizi, Musul, Haber

GÜNDEM Haberleri

İsviçre'de köşe yazarlığı yapan Gerd Höhler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Musul kararlılığına dair bir yazı kaleme aldı.

İsviçre'de yayın yapan Aargauer Zeitung gazetesinin yazarı Gerd Höhler, terör örgütü DEAŞ'a karşı başlatılan operasyondan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın izlediği politikayı değerlendirdi.

MİSAKI MİLLİ KARARLILIĞI
Konuyu; köşesinde geniş bir kapsamda irdeleyen Höhler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Misakı Milli vurgusuna dikkat çekerek Musul'un önemine sürekli vurgu yaptığını söyledi.

Misakı Milli'yi "I.Dünya Savaşı sonrasında Türkiye’nin kurtuluş mücadelesinin manifestosuydu. Buna göre Musul, Batı Trakya ve Suriye’deki Halep ili Türkiye’ye ait." sözleriyle tanımlayan Gerd Höhler, Erdoğan'ın geniş bir coğrafyaya sahip çıktığını söyledi.

TÜRKİYE'NİN SINIRLARI GENİŞLER Mİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın B ve C planlarına da değinen İsviçreli yazar, yazısında "Erdoğan Türkiye’nin sınırlarını genişletmeyi mi hedefliyor? Türkiye’nin Musul harekatına katılımının engellenmesi durumunda B ve C planının varlığı iması bu yönde yorumlanabilir.

"ERDOĞAN YENİ GERÇEKLER OLUŞTURDU"
Erdoğan kuzey Suriye’ye Türk askerlerini göndererek yeni gerçekler oluşturdu. Erdoğan'ın cumartesi günkü ifadesine göre 5 bin kilometrekarelik “terörden arındırılmış” bölge vasıtasıyla, Türkiye’nin bölgede süresiz varolmasını amaçlıyor."" ifadelerine yer verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...