HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Başbakan Yıldırım: Zor günler geride kaldı

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: Zor günler geride kaldı
Başbakan, Medvedev, Rusya, Haber

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yıldırım ile Rus mevkidaşı Medvedev, Moskova'daki görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Medvedev, iki ülke arasında ortak yatırım fonu kurulacağını söylerken; Yıldırım, "Zor günler geride kaldı" ifadesini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'da mevkidaşı Medvedev'le görüştü. Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.İki lider görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Basın toplantısında sözü ilk olarak Medvedev aldı:

"Aramızdaki sorunlara rağmen, projeler üzerine çalışmaya devam ediyoruz. En önemlisi ticari ve ekonomik işbirliği mekanizmalarımızı yeniden başlatmak. Son sene ticaret hacmimiz azaldı. Bunun siyasi ve ekonomik nedenleri var. Ortak yatırım fonu oluşturmaya karar verdik. Çeşitli projelere finansman sağlayacak ve üçüncü ülkelerde de ortak projeler üreteceğiz. Türk Akımı Projesi'nde de önemli bir gelişme var. Anlaşma onaylandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da ilgili kanunu onayladı. En yakın zamanda bu anlaşma bizde de onay sürecinden geçecek ve ilgili süreç tamamlanacak."

Ardından söz alan Başbakan Yıldırım özetle şu ifadeleri kullandı:

"Ülkelerimiz arasında son bir yılda zor günler geçirdik ama zor günler geride kaldı. Bundan sonra geleceğe odaklanmamız icap ediyor. İlişkileri Kasım 2015'in öncesine değil daha da ilerisine götürmek gibi bir niyetimiz var. Bugün enerjiden ulaşıma turizmden kültürden tarıma bütün alanlarda ekonomik siyasi ilişkilerimiz bunların hepsini etraflıca konuştuk. Bakanlar etraflıca görüştüler, karara bağladılar.
Memnuniyetle söyleyebilirim ki Türkiye-Rusya ilişkilerinin tarihi geçmişine yakışır şekilde ekonomi bakımından ikili ilişkileri çok daha ileriye taşıyacak potansiyelimiz, irade mevcut. Önemli olan bu iradenin hayata geçmesidir. Bu konuda iki başbakan olarak işin takipçisi olacağız, bundan da kimsenin endişesi olmaması gerekir."

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...