HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

FETÖ’nün önceliği ‘içeridekiler’miş

Düzenleyen:
FETÖ’nün önceliği ‘içeridekiler’miş
Fetö, Haber

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında İzmir’de hazırlanan iddianamede, darbe girişiminin başarılı olması halinde ilk yapılacak işin “FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunanların cezaevinden çıkartılması” olduğu bilgisine yer verildi.

“Şapka” kod adlı gizli tanık, ifadesinde, örgütün sözde “Hava Kuvvetleri İmamı” Adil Öksüz’ün Ankara’daki bir villada darbe girişiminden önce Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen Kurmay Albay Bilâl Akyüz, Kurmay Yarbay Barış Avıalan, Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Havacı Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Koramiral Ömer Faruk Harmancık ve Jandarma Kurmay Yarbay Turgay Sökmen ile toplantı hâlinde olduğunu, darbe ile ilgili çalışmaları yürüten örgütün sözde üst düzey “imam”ları ile de görüşmeler yaptığını belirtti. Gizli tanık, ifadesinde şunları anlattı: Villa içerisinde çalışmalar sürerken sivil bir şahıs vardı. Bunun darbe girişimi sonrası görsel ve yazılı medyada çıkan haberlerden gördüğüm kadarıyla TSK’da ‘Havacı imam’ diye adı geçen Adil Öksüz olduğunu anladım. Öksüz,  sürekli villada gezerek darbeyle ilgili çalışmaları yürüten diğer örgüt mensuplarıyla görüşmeler yapıyordu. Öksüz, yapmış olduğu bu konuşmalardan bir tanesinde, 15 Temmuz akşamını kastederek, ‘15 Temmuz akşamında yapılacak ilk işlerden bir tanesinin görevlendirme verilecek kuvvetlerle hâlen cezaevlerinde tutuklu bulunan cemaat mensubu kişilerin vakit kaybetmeksizin cezaevlerinden çıkartılmak olduğunu’ söylemişti.

Darbe girişimi gecesi Genelkurmay Başkanlığında sivillere ateş ettiği iddia edilen eski Genelkurmay 1. İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Başkanı Tuğamiral Sinan Sürer’in de darbe planın yapıldığı Ankara’daki villada bulunduğu öne sürüldü. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...