HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kaymakamlara ByLock yüklü tablet

Düzenleyen: /
Kaymakamlara ByLock yüklü tablet
Bylock, Haber

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün kaymakamlara gizli haberleşme uygulaması ByLock’un yüklü olduğu tablet dağıttığı tespit edildi.

Tokat’ta, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında örgütün kaymakamlara gizli haberleşme uygulaması “ByLock”un yüklü olduğu tablet dağıttığı ortaya çıktı. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı, Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin yürüttüğü FETÖ’nün mülkiye yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltında bulunan ve etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı olan “100. ve 102. dönem kaymakamları imamı” Y.A, örgütün “kaymakamlık yapılanması” hakkında önemli bilgiler verdi. Y.A, ifadesinde telefonunda ByLock programının olmadığını belirterek şunları söyledi: ByLock, tabletimde vardı. Bu programı Wi-Fi üzerinden çalıştırıyordum. 102. dönem kaymakam adaylarından grup sorumlularına ByLock yüklü tablet verdim. Tablet verdiğim kişilerle buradan haberleşiyordum. Bunlara Fetullah Gülen’den gelen notları gönderiyordum. Buluşma yerlerini ve tarihlerini gönderiyordum. Ben kaymakamlardan sorumlu olduğumdan dolayı her ay bana bin 40 lira para veriyorlardı. Benim örgüt içerisinde ‘patates hat’ olarak kontörlü hattım vardı. Bu hat ucuz bir telefonda takılıydı. İlgilendiğim dönem kaymakamların dönemi bittiğinde hat ve telefon imha edilirdi. Bu hattı sadece kaymakamlardan grup sorumlularına verirdik. Bunlara da ‘Bu numarayı kimseye vermeyin’ şeklinde söylerdik. Benden önce de kaymakamlık sorumluluğu yapmış kişi, bu hattı nasıl kullanacağımı anlatmıştı.

Y.A, staj için yurt dışına giden kaymakam adaylarını bulundukları ülkelerde ziyaret ettiğini anlatarak “102. dönem kaymakam adayları yurt dışında olduğu sırada ben İngiltere, Ürdün, İspanya, Fransa gibi ülkelere adayların yanına ziyaret için gittim” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...