Erdoğan’a Şeref Madalyası Emir Sabah’a Devlet Nişanı

Düzenleyen:
Erdoğan’a Şeref Madalyası Emir Sabah’a Devlet Nişanı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuğu Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el Sabah’ı Beştepe Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı. İki lider, baş başa ve heyetler arası görüştü. Ardından da iki ülke arasında 6 anlaşma imzalandı...

Düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri el Sabah’a Devlet Nişanı takdim etti. Erdoğan yaptığı konuşmada, “Büyük sorunlarla karşı karşıya olan ve kritik bir dönemden geçen bölgemizde dirayetli yönetiminiz, bölgesel barış ve istikrar için bir teminat teşkil ediyor. Böylesi tarihî bir süreçte Türkiye ile sergilediğiniz işbirliği ve dayanışma takdire şayandır” dedi. Önümüzdeki dönemde iki ülke arasındaki işbirliğini her alanda perçinleyecek adımlara kararlılıkla devam edileceğini belirten Erdoğan, “Şüphesiz gerçekleştirdiğiniz bu tarihî ziyaret, ilişkilerimizin geleceğine dair verilmiş çok güçlü ve anlamlı bir mesajdır” diye konuştu.
Erdoğan’a Şeref Madalyası Emir Sabah’a Devlet Nişanı
Kuveyt Emiri el Sabah da  “Kardeş Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan” sözleriyle başladığı konuşmasında “İki ülke olarak, her alanda ikili ilişkilerimizi çok iyi noktalara ulaştırmayı arzulamaktayız” dedi.
Konuşmasının ardından Emir el Sabah, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kuveyt’in en yüksek nişanı olan ve sadece devlet ziyaretlerinde tevcih edilen şeref madalyası Mübarek El Kebir’i takdim etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...