Ertürk: Göğsümüzü F-16’lara siper ettik

Düzenleyen:
Ertürk: Göğsümüzü F-16’lara siper ettik

GÜNDEM Haberleri

“Cumhurbaşkanımıza, demokrasimize ve Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında tüm demokratik kazanımlarımıza sahip çıkmak için sokaklara indik.”

Haber Merkezi ANKARA
Temmuz gecesi en büyük direnişin yaşandığı yer şüphesiz darbecilerin üs olarak kullandığı Akıncı Üs’sünün bulunduğu Ankara’nın Kahramankazan ilçesiydi. Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk o gece yazılan kahramanlık destanını gazetemize anlattı: Cumhurbaşkanımıza, Başkomutanımıza, liderimize, demokrasimize ve Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında tüm demokratik kazanımlarımıza sahip çıkmak için sokaklara indik. Yapılan çağrı doğrultusunda bazılarımız Esenboğa Havalimanı’na, bazılarımız Cumhurbaşkanlığı Külliyesine ve bazılarımız da 4’ncü Ana Jet Üssü’ne yöneldik. Ancak Ankara’yı vuran uçakların ilçemiz sınırlarındaki 4’ncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalktığını anladığımız andan itibaren insanları buraya yönlendirdik. Kısa sürede kadın, çocuk ve yaşlıların da aralarında bulunduğu 10 bine yakın vatandaşımızla burada toplandık. Farklı etnik kökenden farklı siyasi görüşlerden farklı düşüncelerden insanlarımızla üs önüne gittik. Tabi bunu yaparken buranın darbenin merkez üssü olduğunu bilmiyorduk. Daha sonra 4’ncü Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim’i arayarak ne olduğunu sormak istedim, ancak bütün aramalarıma karşın bir cevap alamadım. Daha sonra onun da darbeci hainlerle birlikte hareket ettiğini anladık. Kendisine insanları öldürmemeleri ve darbeyi durdurmaları yönünde SMS’ler attım, ama yine bir cevap alamadım.
 

HAİNLERİ KARANLIĞA GÖMDÜK
Kahramankazanlılar burada, üsten kalkarak devletimizin önemli kurumlarını ve sivil halkı bombalayan F-16 ve helikopterleri engellemeye çalışmışlardır. Kahramankazanlılar, piste girerek bomba yüklü uçakların önüne yatmaya çalışmışlardır. Göğüslerini F-16’lara siper etmişlerdir. Kamyonlarını, traktörlerini, iş makinelerini üssün önüne getirerek giriş çıkışların yapılmasını engellemişlerdir. Yanlarında getirdikleri saman balyalarını, anızlarını ateşe vererek çıkan dumanla uçakların görüşünü engellemeye çalışmışlardır. Bazı çiftçilerimiz tarlalarındaki mahsullerini ateşe vererek buna katkı sağlamıştır. Yine belediye ekiplerimiz ve vatandaşlarımız getirdikleri traktör ve araç lastiklerini yakmışlardır. Üssün elektriklerini de keserek darbeci hainleri karanlığa gömdük ve onları karanlıkta bıraktık. Biz oraya gidene kadar üsten 25 uçak kalkarken biz gittikten sonra 3 uçak kalkabilmiştir. Bu havalanmasına engel olmaya çalıştığımız uçaklarda savaş halinde kullanılan tahrip gücü oldukça yüksek bombaların olduğunu sizlere tekrar hatırlatmak isterim.

KAHRAMANLARIMIZ İÇİN NE YAPSAK AZ

Kahramankazanlıların girişimlerine darbeci hainler ağır silahlarla karşılık vermişlerdir ve acımadan üzerimize ateş açmışlardır. Bu mücadele sonucu 9 kardeşimiz şehadet mertebesine ulaşırken, 92 kardeşimiz ise gazi olmuştur. 51 bin 800 nüfuslu bir ilçe olmamıza karşın, ağır kayıplar verdik. Kahramankazanlılar olarak Çanakkale ve Kuvayımilliye ruhlarını yüz yıl sonra yeniden dirilttik. Tarihe altın harflerle yazılan bir destan yazdık. Allah’a şükürler olsun Türkiye Cumhuriyeti’nin bu hain girişimi atlatmasında Kahramankazanlıların feraset ve basireti önemli bir yer tutmaktadır. Kahramankazanlıların verdiği bu şanlı mücadele sayesinde bomba yüklü uçakların sivil halka daha fazla zarar vermesini engelledik.  16 Temmuz sabahında Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma da başlatarak, şehit ailelerimiz ve gazilerimizle yakından ilgileniyoruz. Bu kapsamda kurduğumuz 110 kişilik ekip o günden bu yana, gece gündüz demeden şehit ailelerimiz ve gazilerimizin tüm ihtiyaçları ile ilgileniyor. Onların geride bıraktıkları yakınları artık bizlerin de ailesidir. Bu kahraman vatan evlatları için ne yapsak azdır, ancak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...