CHP karar değiştirdi!

Düzenleyen:
CHP karar değiştirdi!

GÜNDEM Haberleri

Meclis'te gece yapılacak oturumdan protokol konuşmaları çıkarıldı. CHP, programdaki değişikliğin ardından gece yapılacak anma programına katılmayacak.

TBMM'de gece yapılacak programda değişiklik yapıldı. Protokol konuşmaları programdan çıkarıldı. Sadece Cumhurbaşkanı ve TBMM Başkanı konuşacak. CHP, programdaki değişikliğin ardından gece yapılacak anma programına katılmama kararı aldı.

CUMHURBAŞKANI VE İSMAİL KAHRAMAN KONUŞACAK

TBMM'de 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü sebebiyle gece yapılacak program değiştirildi. Protokol konuşmalarının programdan çıkarıldığı ve sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın konuşacağı duyuruldu.

CHP LİDERİ KATILMAYACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun programdaki konuşmasının kaldırılması üzerine gece düzenlenecek etkinliğe katılmayacağı duyuruldu.

BAŞBAKAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin anma programına katılmama kararına ilişkin "CHP'nin kendi kararı, ne diyelim. Günde 5 defa karar değiştiriyorlar." açıklamasında bulundu.

İŞTE PROGRAM:

'15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Törenleri Gece Programı' başlığını taşıyan programa göre 1. Meclis binası önünden gece başlayacak yürüyüş, TBMM Tören Alanı'nda son bulacak. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Ahmet Hamdi Akseki Camisi İmamı Ali Tel tarafından Kuranı Kerim ve dua okunacak. Program, saat 04.50'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki camide kılınacak sabah namazıyla devam edecek.

KARAR DEĞİŞTİRDİLER!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve vekillerin Meclis'in darbe girişimi sırasında bombalandığı saat olan 02.32'de düzenlenecek törene katılmayacağını duyurmuştu.
Daha sonra açıklama yapan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, katılım sağlanacağını söylemişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...