Siyasetçi ve STK'lar takipte! Darbe davaları sahipsiz değil

Düzenleyen:
Siyasetçi ve STK'lar takipte! Darbe davaları sahipsiz değil

GÜNDEM Haberleri

FETÖ 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin İstanbul devam eden “ana darbe davası”, birçok siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu üyeleri tarafından takip ediliyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında oluşturulan binadaki duruşma salonu önünde yaptığı açıklamada, diğer partilerin üyelerinin de darbe davalarını takip etmeleri gerektiğini söyledi. Darbenin bütün millete yapıldığını hatırlatan Kavakcı “Diğer partileri de davet ediyoruz. Bu memleket için şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Hayatlarını feda eden genç, yaşlı, kadın, erkek, şanlı şehitlerimiz var. Biz onlar için buradayız” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da darbe girişimini Türkiye’ye yapılmış “en alçak girişim” olarak tanımlayarak, toplumun tüm kesimlerini davaları takip etmeye davet etti. Turan “Bu topraklar, birçok darbe gördü ancak bu kadar alçakçasını görmemişti. O yüzden milletimiz, bu davaların müdahilidir. İnanıyorum ki, hak ve adalet yerini bulacaktır ve vicdanlar rahatlayacaktır. İnşallah, böyle menfur girişimler, hevesler ortadan kalkacaktır” diye konuştu.

“HAİNLER BEDELİNİ ÖDEYECEK”

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise Esenler’den 15 Temmuz’da 10 vatandaşın şehit olduğunu belirterek “İnşallah 15 Temmuz hain darbe girişimini yapanlar bedellerini kanun önünde ödeyecekler. Milletimiz de en azından adaletin tecelli ettiğini bir kere daha görmüş olacaktır” açıklamasında bulundu.

Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu da kimsenin 15 Temmuz darbe girişimini küçümsemeye hakkının olmadığını dile getirdi. Tabakoğlu “Böyle teşebbüslere yeltenenlerin en ağır cezayı almalarını talep ediyoruz” dedi.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın “Yargıya güvenelim, sabırla bekleyelim ve inanıyorum ki hakkaniyetli, hukuka uygun kararlar verilecektir”  değerlendirmesinde bulundu.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkan Yardımcısı Abdullah Ceylan, darbe duruşmalarında bazı hadiselerin kendilerini üzdüğünü belirterek “15 Temmuz davalarının sahipsiz olmadığını göstermek, ihanet şebekesine umut olacak bir gevşekliğe meydan bırakmamak için mutlaka burada olacağız” dedi. 

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz ise darbe davalarının takipçisi olacaklarını belirtti.

Bu arada 9’u firari 15’i tutuklu 24 sanığın yargılandığı davada bazı şehit yakınları ve gazilerle Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin müdahillik talepleri kabul edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...