HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

O yolun yapım talimatı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan

Düzenleyen: /
O yolun yapım talimatı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan
Erdoğan, Tunceli, Yaşam Haberleri, Haber

GÜNDEM Haberleri

Terörle mücadele kapsamında büyük önem taşıyan ve en son öğretmen Necmettin Yılmaz’ın kaçırılarak şehit edildiği Tunceli-Pülümür-Erzincan yolunun özel güvenlikli bir projeyle yapılmasının talimatını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği öğrenildi.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni Doğu Karadeniz'e bağlayan en yakın yol olan Tunceli-Pülümür-Erzincan bağlantılı 89 kilometrelik yolun projesinin tamamlandığını bildirerek, öncelikli yollar kapsamına alındığını söyledi. Vali Sonel, yolun yapılması için bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından talimat verildiğini, Başbakan Binali Yıldırım’ın da yolun kısa sürede bitirilmesi için Yüksek Planlama Kurulundan kararı çıkarttığını aktardı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Temmuz sonunda Tunceli'yi ziyarete geldiğinde yol yapılması planlanan bölgeye gittiğini anımsatan Vali Sonel, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım başta olmak üzere temmuz sonunda ilimize gelen ve yolun güvenlikli yol kapsamına alınmasında büyük katkı sunan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya, Orman ve Su işleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na ve yolumuzun yapılmasında her türlü katkı sağlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan’a Tunceli halkımız adına şükranlarımızı sunuyoruz. Yıllardır sorun olan ve çözülmeyen yol sorunu artık bitiyor. Allah'ın izniyle 2018'in haziran ayında yol yapım çalışması başlayacak" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...