Millî Savunma Bakanı Canikli'den İdlib açıklaması

Düzenleyen:
Millî Savunma Bakanı Canikli'den İdlib açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Canikli, Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere gece geldiği Gürcistan'ın Batum kentinde çeşitli temaslarda bulundu.

İlk ziyaretini, Milli Eğitim Bakanlığınca kentte kurulan Türk Okuluna  yapan Canikli'yi, buraya gelişinde Müdür Necmettin İnce, öğretmenler ve  öğrenciler karşıladı. Müdürden okula ilişkin bilgi alan Canikli, daha sonra  sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Canikli, 6. sınıf öğrencisinin  "Suriye'de çatışmasızlık bölgeleri oluşturulması kapsamında TSK'nın İdlib'e  yönelik keşif görevine" ilişkin sorusu üzerine, "Orada birlikte hareket ettiğimiz  Özgür Suriye Ordusu var, yani Suriyeli. Onlar kendi topraklarını kendileri  savunuyorlar, biz de onlara destek veriyoruz." diye konuştu.

Aynı öğrencinin "operasyonun ne zaman biteceğine" yönelik sorusuna da  Canikli, "Allah bilir. Ne zaman tehdit ortadan kalkarsa. Yani Suriye'den gelen  Türkiye'ye yönelik tehditler tamamen ortadan kalkana kadar bizim oralarda olmamız  gerekiyor." yanıtını verdi.Canikli, öğrencilerin, görevi ve çalışmalarına ilişkin sorularını da   yanıtladı. Anaokulu öğrencilerini de sınıflarında ziyaret eden Bakan Canikli, eşi  Hatice Canikli ile çocuklarla yakından ilgilendi, onlarla resim yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'ı aradı

Bakan Canikli, ziyareti kapsamında brifing aldığı Okul Müdürü İnce'nin  10 akıllı tahta talebinde bulunması üzerine, telefonla Milli Eğitim Bakanı İsmet  Yılmaz'ı aradı.Talebi Bakan Yılmaz'a ileten Canikli, 20 akıllı tahta gönderilmesi  isteğinde bulundu. Yılmaz'ın bu isteğin hemen karşılanacağını iletmesi üzerine  Canikli, derslik sayısının artacağına işaret ederek, İnce'ye "Elini korkak  alıştırma." dedi.Milli Eğitim Bakanlığının Türk Okulunda 229 Türk öğrenci öğrenim  görüyor. Hizmete geçen sene açılan okulda 24 derslik bulunuyor.Bakan Canikli, daha sonra Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğunu ziyaret  etti. Canikli'ye ziyaretleri sırasında Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent  Gümrükçü de eşlik etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...