HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kastamonu'daki FETÖ davasında 4 öğretmene hapis!

Düzenleyen: /
Kastamonu'daki FETÖ davasında 4 öğretmene hapis!
Kastamonu, Fetö, Öğretmen, Haberler, Dava, Ceza, Haber

GÜNDEM Haberleri

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan 4 öğretmen hapis cezasına çarptırıldı.

 

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla tutuklu yargılanan Hakan Doğan ve Latif Yaman ile tutuksuz yargılanan İsmail Çalış ve Hayati Tarhan katıldı. "Mahrem imam" olduğu iddia edilen Latif Yaman savunmasında suçlamaları reddetti. Diğer sanıklar da suçlamaları reddederek bearetlerini istedi. Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütalaasında 3 kişinin "silahlı terör örgütü üyesi olmak", Hayati Tarhan'ın ise "terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte yardımdan" cezalandırılmasını istedi.  Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla Latif Yaman'a 9 yıl, Hakan Doğan'a 7 yıl 6 ay, İsmail Çalış'a 6 yıl 3 ay, Hayati Tarhan'a ise "terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte yardımdan" 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...