Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomimiz şoklara dayanıklıdır, çökmez!

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomimiz şoklara dayanıklıdır, çökmez!

GÜNDEM Haberleri

“Türk ekonomisinin temelleri sağlam ve şoklara dayanıklıdır. Bu sistemi hiçbir dış saldırının çökertmeye gücü yetmez.”

Batuhan Yaşar BUDAPEŞTE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığını ve millî güvenliğini korumakta sonuna kadar kararlı olduklarını söyledi. Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile birlikte katıldığı Macaristan-Türkiye İş Forumu’nda katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu belirterek şöyle konuştu: Son birkaç aydır Türkiye ekonomisine yönelik spekülatif ve manipülatif saldırılar yaşandığını biliyorsunuz. Bu saldırıların hedefi, ülkemize başta terörle mücadele olmak üzere bekasını ilgilendiren hususlarda milli menfaatleriyle çelişen kararları kabul ettirme gayretleridir. Türk ekonomisini ve bankacılık sistemini kimse çökertemeyecektir, zira şoklara dayanıklıdır. 2002 yılından beri ortalama yüzde 5,8, geçen sene yüzde 7,4, 2018’in ilk yarısında ise yüzde 6,3 oranında büyüyen bir ekonomiye sahibiz. Bu oranlarla OECD ülkeleri arasında en yüksek büyüme oranını yakaladık. Özellikle kamu, hane halkı, bankalar ve özel sektör borçluluk oranlarında uluslararası kriterlere göre gayet olumlu bir görüntümüz var. Ülkemize yönelik bu saldırılara karşı tüm kurumlarımızla gerekli önlemleri aldık. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanımız birkaç hafta önce yeni ekonomi programımızı açıkladı. Alınan önlemlerle ekonomimizin dengelenme yönünde işaretler verdiğini memnuniyetle görüyoruz.
Ticaret savaşları gibi söylemlerin ticaretimizi esir almaya çalıştığı bir ortamda Macaristan’la ekonomik iş birliğimiz çok büyük önem arz ediyor ve biz bunu aramızda başarmalıyız. Afrika ortak çalışma grubunun tesisini de son derece önemsiyorum. İstiyorum ki Türkiye-Macaristan iş birliğiyle Afrika’da ortak yatırımlara girelim. Şu anda Afrika’nın beklentileri çok, adeta çorak bir alan diyebiliriz ve burada tarımdan sanayiye, sağlık, turizm, alt yapı, üst yapı bütün bu alanlarda birçok çalışmaları yapmak mümkün.

477 yıllık türbe dualarla açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TİKA’nın restore ettiği Gül Baba Türbesi’nin açılışını Başbakan Orban’la birlikte gerçekleştirdi. Türk-Macar dostluğunun sembolü olarak kabul edilen türbenin açılışında konuşan Erdoğan “Gül Baba 477 yıl önce bu tepede şehadete ulaştı. Türk-Macar iş birliği, Gül Baba Hazretlerinin manevi gölgesi altında kök salmaya devam edecektir. Zamana direnen bu türbeye, bize sadece ortak tarihimizi hatırlatan bir ata yadigârı olarak bakamayız. Gül Baba geçmişten daha çok bugünle ve gelecekle ilgilidir” ifadelerini kullandı.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...