İzmir Adliyesi'nde zehirlenme: 5'i polis 22 kişi tedavi altında

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
İzmir Adliyesi'nde zehirlenme: 5'i polis 22 kişi tedavi altında

GÜNDEM Haberleri  / DHA

İzmir Adliyesi'nde, yangın tüplerinin periyodik bakımı sırasında sızan karbondioksit gazı nedeniyle, bakım işlemini gerçekleştiren bir personel zehirlendi. Personele müdahale eden sağlık görevlileri ile polis memurları ve bir özel güvenlik görevlisi de gazdan etkilendi.

Bugün saat 11.30 sıralarında, Bayraklı ilçesinde bulunan İzmir Adalet Sarayı'nın zemin katında, yangın tüplerinin periyodik bakımının yapılmasına başlandı. Bu sırada tüplerden sızan karbondioksit gazı nedeniyle, bakım işlemini gerçekleştiren bir personel zehirlendi. Gaz binaya da yayıldı. Durum, sağlık, itfaiye ve AKS ekiplerine bildirildi.
Tüplere bakım yapan ve gazdan yoğun şekilde etkilenen personele müdahale etmek için içeriye giren sağlık görevlileri ile polis memurları ve 1 özel güvenlik görevlisi de gazdan etkilendi. Rahatsızlanan sağlık görevlilerine kendi meslektaşları müdahale etti. Gazdan yoğun bir şekilde etkilenen ve kalbi duran bakım personeline, ambulansa bindirilirken kalp masajı yapıldı, duran kalbi tekrar çalıştırılarak hayata döndürüldü. Gazdan etkilenen çok sayıda kişi ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. 

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Adliyemizde yangın söndürme tüplerinin periyodik bakımı sırasında karbondioksit gaz kaçağı meydana gelmiş, gereken önlemler alınmış ve tüm müdahaleler yapılmıştır" denildi.

 REKTÖR BUDAK: ACİL SERVİSİMİZE 5'İ POLİS 22 KİŞİ İNTİKAL ETTİ

Ege Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Adliyesi'nde meydana gelen gaz sızıntısı nedeniyle 5'i polis 22 kişinin Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi. Budak, 1 kişinin ise yoğun bakımda olduğunu bildirdi. 

İzmir Adliyesi'nde yangın söndürme tüplerinin bakımı sırasında meydana gelen karbondioksit gaz kaçağı paniğe neden olmuştu. Ege Rektörü Necdet Budak da gazdan etkilenenleri hastanede ziyaret etti. Etkilenen kişilere geçmiş olsun dileklerini ileten Budak, 22 kişinin olay nedeniyle hastaneye kaldırıldığını söyledi. Budak, "Şu an genel anlamda stabiller. Bir vatandaşımızın durumu kritik. Bunlar da 5'i polis, ikisi 112 acil servisten arkadaşımız. Diğerleri de orada çalışan memurlar. Onun dışında genel anlamda kontrol altındalar. Stabil olanları da başka odaya alıyoruz. Üniversite olarak seferber olduk. 1 kişi yoğun bakımda" dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...