HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ömer Çelik'ten son dakika açıklaması

Düzenleyen: /
Ömer Çelik'ten son dakika açıklaması
Ömer Çelik, Haber

GÜNDEM Haberleri

Af tartışmalarıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımız MHP'ye bir şey söyleyecekse açıkça MHP ismini zikrederek yapabilir. Bahçeli'nin ifadeleri siyasi nezakete uygun değildir. Cumhurbaşkanımıza gösterilmesi gereken saygı AK Parti'nin kırmızı çizgisidir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin af açıklamasına AK Parti'den yanıt geldi. Basın toplantısı düzenleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız imalarla konuşmayı sevmez. İma yollu MHP'yi ifade ettiğini söylemek Cumhurbaşkanımızı yeterince tanımamaktır. Cumhurbaşkanımız MHP'ye bir şey söyleyecekse açıkça MHP ismini zikrederek yapabilir. Baştan aşağı yanlış bir değerlendirmedir. Bahçeli'nin ifadeleri siyasi nezakete uygun değildir. Cumhurbaşkanımıza gösterilmesi gereken saygı AK Parti'nin kırmızı çizgisidir.

Cumhurbaşkanımızın hedef alınmasını reddediyoruz, kabul edilebilir bulmuyoruz. Cumhur ittifakının gerektirdiği siyasi nezakete uymamıştır. Diliyoruz, bundan sonra hassasiyet gösterilsin. Bu şekilde yorumlar üzerinden fikir tesis ederek bu yaklaşımlarla yürümenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu cümleler son derece kırıcı cümlelerdir. Biz bunun tekrarlanmaması gerektiğini ifade ediyoruz.

Partimizde afla ilgili çalışma tamamlanmak üzere. Son noktayı koyunca Cumhurbaşkanımız açıklar. Son noktaya yaklaştık."

CUMHUR İTTİFAKI'NIN KIYMETİNİN ALTINI ÇİZİYORUZ

İttifak süreciyle ilgili soruyu yanıtlayan Çelik "Her iki partinin de siyasi tecrübeleri var. Her siyasi gündemde anlaşacağız diye bir şey yok. AK Parti'nin siyasi politikaları bellidir. Cumhurbaşkanımız şahıslara karşı işlenen suçları affetme yetkisinin bizde olmadığını ifade etti. Cumhur İttifakı'nın kıymetinin altını çiziyoruz. AK Parti her yerde aday çıkaracaktır. Bir formüle varılıyor varılmıyor arkadaşlarımız görüşüyor. Mutabakat varsa birlikte hareket edilir" diye konuştu.

DANIŞTAY'IN ANDIMIZ KARARI

Danıştay'ın Öğrenci Andı kararıyla ilgili konuşan Çelik, şunları ifade etti:

“Danıştay bu kararı vererek kendi sınırları dışında karar verdi. Kendini hükümet yerine koymuştur. Yürütmenin takdir hakkını yok saymıştır. Takdir yetkisini bizzat kendisi kullanmıştır. Yasayı ve anayasayı alenen çiğnemiştir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...