Oktay Vural, 'Gezi Parkı olayları toplum mühendisliği'

Oktay Vural, 'Gezi Parkı olayları toplum mühendisliği'

GÜNDEM Haberleri

Oktay Vural, 'Vatandaş gidişatı sorguladı. Ama bunu marjinalleştirmek bir mühendislik unsuruydu. Olaylar, demokratik ifadelerin ötesine taşındı' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, "MHP, Gezi Parkı olayları sürecinde Bursa'da ve İzmir'de kalabalıklarla buluştu. Türkiye siyaseti MHP ekseninde yeni bir yere doğru gidiyordu. Gezi Parkı'yla hem AKP hem CHP yönünde iki kutup başı oluşturularak bir seçmen konsolidasyonu yapıldı" dedi. İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören'e nezaket ziyaretinde bulunan Oktay Vural, daha sonra Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak'ı makamında ziyaret etti. Gündeme dair önemli açıklamalar yapan Vural, Gezi Parkı olaylarını şöyle değerlendirdi: "Toplumsal olarak beklentilerimizin oluştuğu bir dönemde ortaya çıkması ilgi çekici. Gezi Parkı olaylarının oluşturduğu toplumsal muhalefeti ve tepkileri haklı görenlerdenim. Vatandaş gidişatı sorguladı. Ama bunu marjinalleştirmek, bir siyasi mühendislik çalışmasıydı. Olaylar, demokratik ifadelerin ötesine taşındı. Bu gerginlikten kimler beslendi, onlara bakmak gerekiyor." Gezi olaylarına MHP'nin destek vermediğinin hatırlatılması üzerine Vural, "MHP'nin duruşu, demokrasiye bir hizmetti. MHP olarak, AKP'ye oy verenlere de mesaj vermemiz gerekiyor. AKP seçmenine ulaşma noktasında Gezi Parkı olayları, MHP için de bir duvar haline geldi. AKP bu süreci, bu yönüyle kullandı" açıklamasında bulundu.

BATININ ALGISI DEĞİŞTİ
Türkiye'nin İslam dünyasında çok özel bir yerde olduğunun altını çizen Oktay Vural; son 11 yılda AK Parti'ye destek veren 'dış dünya'nın, yakın zamanda "Türkiye nereye gidiyor?" sorgulaması yaptığını belirterek, "Batıda, Türkiye'nin daha otoriter yöne gittiği yönünde bir algı oluştu. Bu endişelere rağmen Türkiye'yi; Suriye ve Mısır'la aynı kefeye koymak mümkün değildir" sözlerini kullandı.
Batının şu andaki tavrını, "Acaba bu sahipleniş, önümüzdeki süreçte Türkiye'yi sıkıştırmak için yapılan bir takibat mıdır? Büyük Kürdistan için Türkiye'yi uyarmak için bir araç mıdır, bunu da iyi değerlendirmek gerekir" sözleriyle değerlendiren Oktay Vural, şöyle devam etti: "Büyük oyunların döndüğü bir coğrafyadayız. Arap Baharı'nda da bu böyle... Türkiye, İslam kalpgâhıdır. Sünni-Şii gerginliği için bu yönde ciddi çıkışlar var. Buna dikkat etmek lazım. Bu coğrafyada önceliği kendimize vermeliyiz. Türkiye'de kazanmak; Şam'da, Mısır'da kazanmak demektir. Güçler dengesi kalktı, dengenin gücü ortaya çıkmaya başladı. Küresel dünya bizi yerelleştirerek kontrol etmek istiyor."

ÖCALAN'IN İSTEĞİ, DEVLET nbsp;
Çözüm sürecinde gelinen noktayı, "Siyasal bir çözüm sürecidir" şeklinde değerlendiren MHP Grup Başkanvekili Vural, şunları söyledi: "Siyasal anlamıyla arzu edilen, devletin ve milletin yeniden tanımlanması sürecidir. İmralı'daki lideri, politik lidere dönüştürmek istiyorlar. Bununla birlikte Irak'ın kuzeyini güçlendirmemek lazım. PKK'yı, maliyetini Türkiye'nin ödeyeceği bir çözümün parçası yapmak istiyorlar. Öcalan'ın siyasal çözümü, KCK paralel devlet yapılanmasıdır. AKP bir mutabakata vardı; ama bunu millete nasıl kabul ettireceğinin hesaplarını yapıyor. Kürt meselesinde çözüm, milli seviyede ortak değerler noktasında bir entegrasyonla olur. PKK marjinalleştirilmedi. Marjinalleştirilseydi, bölge halkı da rahatlayacaktı. Halkın PKK'ya lojistik desteğini kesmesi önemliydi. 6 aydır kan dökülmüyor; ama milliyetçilik yükseliyor. Bunu İzmir ve Bursa mitinglerimizde de gördük."


nbsp;Oktay Vural, 'Gezi Parkı olayları toplum mühendisliği'
"BU COĞRAFYADA KENDİMİZE ÖNCELİK VERMELİYİZ"
Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak'ı ziyaret eden Oktay Vural, "Büyük oyunların döndüğü bir coğrafyadayız. Sünni-Şii gerginliği için ciddi çıkışlar var. Buna dikkat etmek lazım. Bu coğrafyada önceliği kendimize vermeliyiz" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...