HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

FETÖ belgeseli yayına giriyor

Düzenleyen: /
FETÖ belgeseli yayına giriyor
FETÖ Belgeseli, Haber

GÜNDEM Haberleri

​"Yüzyılın Terör ve İhanet Şebekesi: FETÖ" belgeseli, 20 Aralık 2018 Perşembe günü saat 22.00’da TRT 1 ekranlarında yayınlanacak!..

85 dakika olarak hazırlanan belgesel yakın tarihimizin en karanlık ve kirli terör örgütlerinden biri olan ve kısaca “FETÖ” olarak ifade edilen Fethullahçı Terör Örgütü’nün kuruluşundan başlayıp 15 Temmuz hain darbe girişimine giden süreçte yapısı ve yapılanması, işleyişi ve kaynakları hakkında aydınlatıcı bilgiler içeriyor.

“FETÖ” Belgeselinde, Fethullahçı Terör Örgütü’nün, 70’li yıllara dayanan ilk yapılanmasından başlayarak kuruluşu, gelişimi ve önce ülkemizde sonra da dünyadaki örgütlenmesi; İslâm dinini, inancımızı tahrif ve istismar ederek kendi çıkar ve amaçları için kullanması; devlete sızma ve de devleti ele geçirme faaliyetleri anlatılıyor…

FETÖ Belgeselinde ayrıca bu örgütün kullandığı gizli ve sinsi metotlar, uyguladıkları acımasız, ahlaksız ve kirli taktikler; giriştikleri sosyal ve ekonomik manipülasyonlar; siyasete ve diğer hassas, önemli ve etkin toplumsal alanlara yaptıkları çoğu gizli ve bazıları da açık müdahaleler; kalkıştıkları kumpas ve operasyonlar; uluslararası destek ve bağlantıları ve nihayetinde 15 Temmuz 2016’da kalkıştıkları darbe girişimi konu ediliyor.

Bu belgesel, tarihin gördüğü en büyük, sinsi ve tehlikeli terör örgütlerinden biri olan bu ihanet yapılanmasını bilindik metodlarla anlatmaktan daha çok, örgütün özellikle de görünenin ve bilinenin ötesindeki karanlık yüzünü, çok çarpıcı örnekler ve şahitliklerle deşifre ve ifşa etmekte…

Geniş bir belge kaynağı ve bilimsel-akademik uzmanlık perspektifinde, titiz, derin inceleme ve araştırmalarla hazırlanan ve 85 dakika uzunluğundaki bu belgeselde; bazıları ilk defa gün ışığına çıkacak bilgi ve belgelerin yanı sıra, çoğu alanlarında sembolleşmiş olan önemli isimlerle röportajlar da yer almakta.

“FETÖ” Belgeseli, gerek içeriği, gerek katılımcıları, gerekse de çarpıcı kurgusuyla alanında ilk ve özel bir çalışma olma niteliğinde.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...