HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

AYM’den FETÖ için emsal karar

Düzenleyen: /
AYM’den FETÖ  için emsal karar
Aym, Fetö, Haber

GÜNDEM Haberleri

Anayasa Mahkemesi (AYM), batan İmar Bankasının Genel Müdürü Hilmi Başaran’ın yargılandığı dolandırıcılık davasında, eşi Semra Başaran’ın mal varlığına el koyma ve tedbir kararı verildi.

Ebru Karatosun
ANKARA

Bunun üzerine Semra Başaran mal varlıklarına konulan el koyma ve tedbir kararının kaldırılması için mahkemeye başvurdu. Ancak mahkeme tarafından talebin reddedilmesi üzerine Başaran AYM’ye ‘mülkiyet hakkının ihlal edildiğini’ belirterek, bireysel başvuruda bulundu. Başvuruyu kabul edilebilir bulan Yüksek Mahkeme, Başaran’ın mülkiyet hakkının ihlal edilmediğine hükmetti. Müdahalenin kamu yararına dayalı meşru bir amacının bulunduğuna dikkat çekildi.
Söz konusu karar, yolsuzluk, kara paranın önlenmesi, kaçakçılık, uyuşturucu madde ticareti ve FETÖ’den yargılanan ve birinci derece yakınlarının mal varlıklarına tedbir konulan kişiler için de emsal olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...