HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Çocuklu mahkûm annelere ceza ertelemesi olmayacak

Düzenleyen: /
Çocuklu mahkûm annelere ceza ertelemesi olmayacak
Mahkum, Kadın Mahkum, Ceza İnfaz, Haber

GÜNDEM Haberleri

Kadın hükümlünün, 15 yaşını doldurmamış çocuğunun bulunması durumunda, cezasının infazının çocuğun 15 yaşını doldurmasına kadar ertelenebilmesine ilişkin düzenlemeden son dakikada vazgeçildi.

HABER MERKEZİ
ANKARA

AK Parti’nin ceza infaz kanununda değişiklik öngören teklifinin Meclis Genel Kurulundaki görüşmelerinde, söz konusu madde paketten çıkarıldı. Edinilen bilgilere göre, hem FETÖ’cülerin hem de diğer terör örgütü mensuplarının yararlanacağı gerekçesiyle MHP düzenlemeye itiraz etti. AK Parti grup yönetimi ile MHP yönetiminin ortak kararı ile 15 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın hükümlünün cezasının ertelenmesine yönelik öneri geri çekildi. AK Parti kaynakları “Madde ile ilgili endişe oluştu. Bir anlamda yeni doğmuş çocuğu bulunan bir hükümlünün cezası 15 yıl ertelenmiş olacaktı. MHP bunun bir af anlamı taşıdığını düşündü, ayrıca terör örgütü mensuplarının da yararlanacak olmasını doğru bulmadı” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...