HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan Akar: 6 yılda 18 binden fazla terörist etkisiz hale getirildi

Düzenleyen: /
Bakan Akar: 6 yılda 18 binden fazla terörist etkisiz hale getirildi
Hulusi Akar, Terörist, Haber

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanı Akar: “Son 6 yılda 18 bin 196 terörist etkisiz hale getirildi, barınaklarına, sığınaklarına, mağaralarına, tüm inlerine girildi, girilmeye devam ediyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile seri üretim hattından çıkan ilk milli Atmaca güdümlü füzesinin test atışını takip etti.

Milli gemi TCG Kınalıada korvetinden yapılan ve başarıyla tamamlanan atışın ardından Akar, gemi personeli ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin uluslararası ortamda bir özne haline geldiğini belirten Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) kendine düşen sorumlulukların arttığının bilincinde faaliyetlerine devam ettiğini bildirdi.

RİSKLERE KARŞI TEDBİRLERİ ALDIK

Türkiye'nin genişleyen etki ve ilgi alanına vurgu yapan Akar, "Proaktif çalışmalarla tüm muhtemel risk, tehdit ve tehlikelere karşı sorumluluklarımızı yerine getirdik, tedbirlerimizi aldık, almaya devam ediyoruz." diye konuştu. TSK'nın görevlerini hukuk çerçevesinde, şeffaf bir şekilde yapmayı sürdürdüğünü dile getiren Akar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kara Kuvvetlerimizde bundan önce 2 komando tugayımız vardı, şu anda 17 komando tugayımız var. 17'si de yurt içinde ve sınır ötesinde angaje durumda. Sadece kendi hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak ve kollamak için değil, dost ve kardeşlerimizin de hak ve hukukunu korumak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri ve bünyesindeki Kara Kuvvetleri tarafından 5 yıl içinde 13 büyük çaplı harekat başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Kara Kuvvetlerimiz şanlı tarihine bu 13 harekatın başarısını yazdırmış bulunuyor."

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının faaliyetlerine de değinen Akar, "Deniz Kuvvetlerimiz son 20 yıldaki faaliyetlerinin zirvesine çıkmış durumda. 2020'de 200 bin saat seyir/yıl gerçekleştirmek suretiyle büyük bir başarı sağladı. 2016 ve 2015 ile kıyasladığımızda yüzde 94'lük bir artışı göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Bu başarıda emeği geçen tüm personeli kutlayan Akar, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın sondaj ve arama gemilerimize refakat ve koruma görevlerinin yanı sıra tatbikatlar ve Libya'daki görevimiz dahil yoğun bir tempo içinde büyük bir başarıyla bu faaliyetleri sürdürmektesiniz. Denizlerde, uluslararası sularda, karasularımızda hak, alaka ve menfaatlerimizi korumakta, kollamakta kararlıyız. Bundan taviz vermemiz söz konusu değil." değerlendirmesinde bulundu.

TERÖRÜ BİTİRMEKTE KARARLIYIZ

Akar, Hava Kuvvetleri Komutanlığının da yoğun faaliyetlerine dikkati çekerek, Komutanlığın, Deniz ve Kara Kuvvetlerinin faaliyetlerini gerek yurt içi gerekse sınır ötesinde desteklemeyi sürdürdüğünü anlattı. Hava Kuvvetlerinin faaliyetlerini fedakarca yerine getirdiğini dile getiren Akar, şöyle devam etti:

"Geçmişteki oranlara göre bakıldığında bir pilotumuz 5 pilotun işini yapıyor, başarılarına başarı katıyor, Hava Kuvvetlerimizin şanlı tarihine altın harflerle yeni sayfalar ilave etmeye devam ediyor. Hava Kuvvetlerimiz önemli, ağır görevleri başarıyla yerine getirmeyi sürdürüyor. Bunlarla birlikte terörle mücadele harekatımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Terörü bitirmekte kararlıyız. Irak'ın kuzeyine yuvalanan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek. 24 Temmuz 2015'ten itibaren terörle mücadelemiz yoğunlaştı, bugüne kadar da artan bir tempoda aralıksız devam ediyor. O günden bugüne kadar baktığınızda 18 bin 196 terörist etkisiz hale getirildi. Oradaki barınak, sığınaklarına, mağaralarına, tüm inlerine girildi, girilmeye devam ediliyor. Bu terör belasından asil milletimizi kurtaracak, hudutlarımızın halkımızın güvenliğini sağlayacağız. Mehmetçik'in nefesi teröristlerin enselerinde. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar peşlerindeyiz. Onlar için tek çıkar yol adalete sığınmaktır."

TSK'nın binlerce yıllık tarihinden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki değerleri, Anayasa çerçevesinde Cumhurbaşkanı'nın direktifleri doğrultusunda milletinin emrinde ve görevinin başında olduğunu belirten Akar, "Bu düzen, hiyerarşi içinde karada, denizde, havada bize verilen görevleri bugüne kadar en iyi şekilde yaptınız, bundan sonra aynı duygu, düşüncelerle yapmak için göstereceğiz, Ölürsek şehit kalırsak gazi anlayışı içinde bu vatan, bayrak için yapmamız gereken tüm görevleri yaptık, yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

DAHA GİDECEĞİMİZ ÇOK YOL VAR

Seri üretim hattından çıkan ilk milli Atmaca güdümlü füzesinin test atışının başarıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Akar, "Atmaca, Deniz Kuvvetlerimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Akar, ileri teknoloji ürünü araç, gereç ve mühimmatın Deniz Kuvvetleri Komutanlığının emrine verilmesiyle Komutanlığın etkinlik, caydırıcılık ve saygınlığının daha da arttığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliği, teşviki ve desteğiyle savunma sanayisinde yerlilik ve millilik oranının yüzde 70'leri geçtiğini vurgulayan Akar, "Daha gideceğimiz çok yol var. Çetin bir mücadele içindeyiz. Bunu da aksaksız sürdürmek zorundayız." değerlendirmesini paylaştı.

Akar, konuşmasını "Pruvanız neta denizleriniz sakin, yolunuz bahtınız açık olsun." ifadesiyle tamamlandı.

Konuşmanın ardından Akar, başarıyla gerçekleştirilen Atmaca atışı dolayısıyla personelle birlikte pasta kesti. Akar, pastanın ilk dilimini gemide görevli en kıdemsiz personelle paylaştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...