AK Parti Şanlıurfa milletvekili ve kardeşine suikast girişimi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
AK Parti Şanlıurfa milletvekili ve kardeşine suikast girişimi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

AK Parti Şanlıurfa milletvekili ve kardeşine yönelik suikast girişimi önlendi. PKK/KCK terör örgütü adına eylem yapmak üzere Suriye'den gönderilen S.P isimli örgüt mensubu Şanlıurfa Birecik ilçesinde yakalandı. TGRT Haber’e konuşan AK Partili Vekil İbrahim Halil Yıldız, “AK Parti’yi ve Sayın Cumhurbaşkanını bırakmamı istiyorlardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın, ülkemin ve bayrağımızın yanında olmaya devam edeceğim." açıklamalarını yaptı.

Alınan bilgiye göre, Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince PKK/KCK terör örgütü adına eylem yapmak üzere Suriye'den gönderilen S.P isimli örgüt mensubu Şanlıurfa Birecik ilçesinde yakalandı.

9 İŞBİRLİKÇİ ŞAHIS GÖZALTINDA
Devam eden operasyonlarda da örgüt mensubuna yardım ve yataklık yapan 9 işbirlikçi şahıs Birecik, Suruç ve Gaziantep'te gözaltına alındı.

Şahısların ikametlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda; 1 adet M16 piyade tüfeği, 2 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 3 adet el bombası, 10 adet şarjör, 1 adet termal dürbün ele geçirildi.

Suriye'de terör örgütünün kontrolündeki Ayn El Arab'dan (Kobani) illegal yollarla ülkemize gönderilen terör örgütü mensubunun AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve kardeşine eylem gerçekleştirmek üzere gönderildiğini, bu eylemi gerçekleştirmek üzere milis ağı oluşturduğu sırada yakalandığını itiraf ettiği öğrenildi.

AK Parti Şanlıurfa milletvekili ve kardeşine suikast girişimi

O VEKİL TGRT HABER'E KONUŞTU
PKK terör örgütünün AK Parti Şanlıurfa milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve kardeşini öldürmesi için kente suikastçı gönderdiği ortaya çıktı.

Güvenlik güçleri suikastçı terörist ve işbirlikçilerini yakaladı.

Suikastin hedefindeki AK Partili Milletvekili Halil Yıldız, TGRT Haber'de açıklamalarda bulundu.

AK Parti Şanlıurfa milletvekili ve kardeşine suikast girişimi

YILDIZ: BU İLK DEĞİL
Teröristlerin hedefindeki Yıldız, bunun ilk defa gerçekleşmediğini, daha önce de bu tür girişimlerde bulunulduğunu belirtti.

Yıldız, AK Parti’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bırakması için tehdit edildiğini söyledi. "Hiçbir zaman bunu düşünmedim." diyen AK Partili Yıldız, "Cumhurbaşkanımızın, ülkemin ve bayrağımızın yanında olmaya devam edeceğim." dedi.

"HDP VE PKK, SURUÇ'A HAKİM OLMAK İSTİYOR"
HDP ve PKK için önemli olan Suruç ilçesine hakim olmak istediklerini söyleyen Vekil Halil Yıldız, "Bunu isteyen sadece PKK değil bunu HDP de istiyor çünkü orada bir güç istemiyorlar. Orada HDP ve PKK'ya karşı dik duran aileleri sindirmeye çalışıyorlar. Doğu ve Güneydoğu'da tehdit ve zorla oylarının yüzde 70'ini alıyorlar." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...