Meteorolojiden Orta ve Doğu Karadeniz için şiddetli yağış uyarısı

Düzenleyen:
Meteorolojiden Orta ve Doğu Karadeniz için şiddetli yağış uyarısı

GÜNDEM Haberleri

Metetoroloji'den yapılan uyarıya göre, geçtiğimiz günlerde sel ve taşkınlara sebep olan kuvvetli yağışın yeniden Orta ve Doğu Karadeniz illerinde etkin olması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde kuvvetli yağış sonrası meydana gelen, taşkın ve sel sonrası s-zor günler geçiren Orta ve Doğu Karadeniz illeri için Meteorolojiden yeniden uyarı geldi, MGM'den alınan bilgiye göre, Trabzon, Rize ve Artvin için şiddetli yağış öngörülüyor.

SALI GÜNÜNDEN İTİBAREN ETKİSİNİ ARTTIRACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada vatandaşlar ani sel, su baskını, taşkın, heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarılarak “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; 27.07.2021 Salı günü sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak, Ordu ve Giresun ile Trabzon’un batısında çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2), Trabzon’un doğusu ve Rize ile Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli, yer yer aşırı (75-150 kg/m2) olacağı tahmin edilmektedir. Yağışların Çarşamba günü ilk saatlerde etkisini azaltması bekleniyor” ifade edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...