Rusya, boğazlar için nabız yokluyor

Rusya, boğazlar için nabız yokluyor

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, Sergey Lavrov'un Suriye'den kimyasal silahların tavsiye sürecinde Türkiye'nin de gözlemci heyetinde yer alması teklifine soğuk bakıyor.

Türkiye, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Suriye'den kimyasal silahların tavsiye sürecinde Türkiye'nin de gözlemci heyetinde yer alması teklifine soğuk bakıyor. Ayrıca nbsp;Suriye dışına çıkarılacak kimyasal silahların hangi ülkeye ve nasıl götürüleceği ise netleşmedi. Silah stokunun tasfiye edilmesi için en uygun yerin Ural Bölgesi ve en pratik yolun ise Boğazlardan geçtiği ifade ediliyor. Montrö anlaşmasına göre, Rusya, önceden bildirim yapma şartı ile Boğazlardan gemilerini geçirebiliyor. Ancak Türkiye yüksek güvenlik riski sebebiyle Suriye'den alacağı kimyasal silahları Rusya'nın Boğazları kullanarak geçirmesine olumlu bakmıyor. Ancak Rusya'nın bu gemileri yüksek korunaklı şekilde geçirmesi halinde gerekli izinlerin verilebileceği değerlendiriliyor. nbsp;Buket Güven/ANKARA




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...