İçişleri Bakanlığı:Eren-7 Operasyonu kapsamında 2 terörist ölü olarak ele geçirildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İçişleri Bakanlığı:Eren-7 Operasyonu kapsamında 2 terörist ölü olarak ele geçirildi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İçişleri Bakanlığı Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen Eren-7 operasyonu kapsamında 2 teröristin ölü olarak ele geçirdiğini duyurdu. Ağır yaralanan jandarma personeli hayatını kaybetti. Jandarma personelini şehit eden Gri kategorideki Kurtay Şerzan kod adlı Hayrettin Güneş'de ölü olarak ele geçirildi.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen Eren-7 operasyonunda 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. 1 jandarma personelinin de ağır yaralandığı operasyonla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “İç güvenlik operasyonları kapsamında bugün sabah saatlerinde Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen Eren-7 operasyonunda 1 terörist hava destekli operasyon ile 1 terörist ise çıkan çatışma sonucu ölü olarak ele geçirilmiştir. Operasyonda arama/tarama faaliyeti esnasında teröristlerle sağlanan temasta 1 jandarma personelimiz ağır yaralanmış, hemen helikopter ile Erzincan Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir. Ağır yaralı personelimize hastanede müdahale sürmektedir” denildi.   

JANDARMA PERSONELİ HAYATINI KAYBETTİ

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan jandarma personelinin yaşamını kaybettiği öğrenildi. İçişleri Bakanlığı "Tunceli’de Eren- 7 Operasyonu’nda; 1 Jandarma Uzman Çavuşumuz Burak Tortumlu ağır yaralanmış,  helikopter ile bölgeden alınarak Erzincan Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur." açıklamasında bulundu. Bakanlık yaptığı açıklamada "Operasyonda çıkan çatışmada jandarma personelimizi  de şehit eden Gri kategorideki Kurtay Şerzan kod adlı Hayrettin Güneş adlı  terörist dahil 2 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir." ifadelerini kullandı

                  

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...