HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

"Boğaziçi" davasında 97 sanığın yargılanmasına devam edildi

Düzenleyen: /
"Boğaziçi" davasında 97 sanığın yargılanmasına devam edildi
Boğaziçi Olayları, Mahkeme, Gözaltı, Dava, Haber

GÜNDEM Haberleri

Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanan ve ardından görevden alınan Prof. Dr. Melih Bulu’yu protesto eden 97 kişi, ‘toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet’ hâkim karşısına çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Melih Bulu rektör olarak atanınca ortalık karışmıştı. Bazı öğrenciler, kampüste gösteriler düzenlemişti. Polis, 108 kişiyi gözaltına almıştı. Bunlardan 10'u serbest bırakılmış, 98'i ise Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmişti. Bir kişinin 18 yaşından küçük olması nedeniyle dosyası ayrılmış, 97 kişi hakkında ise iddianame hazırlanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 97 şüphelinin ‘toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet’ suçundan 1,5 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

BERAAT İSTEDİLER

Duruşma bugün İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Yaklaşık 50 sanık mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını istedi. Mahkeme, diğer sanıkların da savunmalarının alınması için duruşmayı yarına erteledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...