Erdoğan 'Yaşananlar basiretsizlik' dedi tepki gösterdi: İstanbul'u kaderine terk etmeyeceğiz

Düzenleyen:
Erdoğan 'Yaşananlar basiretsizlik' dedi tepki gösterdi: İstanbul'u kaderine terk etmeyeceğiz

GÜNDEM Haberleri

Bir televizyon kanalında gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul'da kar yağışı sonrası yaşanan olaylarla ilgili önemli açıklamalar geldi. Erdoğan; "İstanbul'a yakışmayacak görüntüler ortaya çıktı. Bu basiretsizliktir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televiyon kanalında gazetecilerin sorularını cevapladı. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da kar yağışı sonrası ortaya çıkan görüntülerle ilgili yorum yaptı.

"Bu kar yağışını bir bereket olarak görüyorum. Asla bir felaket olarak telakki etmiyorum. Kar yağışını engellemek elimizde değil ama gerekli tedbirleri almak elimizde. Burada idareyi elinde tutan kimse gerekli tedbirleri almak durumda” diyen Erdoğan, İstanbul'da yaşanan krize ilişkin "Bu tam anlamıyla basiretsizliktir. Siz kar yağdıktan sonra tedbir alamazsınız, kış mevsimine girerken tedbirlerinizi almalısınız. Ne yazık ki daha önceki yürüyen uygulamaları bile devam ettiremeyen bir yönetim var. İstanbul'u kaderine terk edemeyiz" ifadelerini kullandı.

"RABBİM İSTANBULLULARIN YARDIMCISI OLSUN"

Cumhurbaşkanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) 2019'da 13 milyar 848 milyon lira merkezi idare’den pay ayrılırken bu rakamın 2021’de 25 milyar 376 milyon liraya çıkarıldığını belirtti.  İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere muhalefet belediyelerine genel bütçeden aktarılan paylar, 2019'dan bu yana aşağı yukarı iki kat arttığını vurgulayan Erdoğan "Cumhurbaşkanı, CHP'li belediyelerin projelerini engelliyor iddiası koskoca bir yalandır. Biz kimseyi engellemiyoruz. Onlar kendi beceriksizlikleri, kötü yönetimleri, yanlış tercihleri sebebiyle belediyeyi borç batağına sokmuştur. Bilindiği gibi Batılı kredi değerlendirme kuruluşları, CHP’li İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerini finansal sıkıntılar sebebi ile ‘riskli’ kategoriye almıştır. Maalesef İstanbul Büyükşehir Belediyesi adeta 1994 yılında bizim devraldığımız döneme geri dönmüştür. Rabbim 2024’e kadar İstanbul halkının yardımcısı olsun. Biz hükümet olarak kendi sorumluluk alanımızda, ilçelerde de AK Parti Belediyeleri olarak kendi sınırlarımız içinde İstanbul’a hak ettiği hizmetleri vermeyi sürdüreceğiz" sözlerini sarf etti.

"İRAN'A BORCUMUZ YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran'dan doğalgaz akışının kesilmesiyle alakalı da "Bizim İran'a borcumuz söz konusu değil, tam aksine bu iddialar yalandır" dedi. Erdoğan, 2021'de vatandaşların elektrik faturalarında yüzde 50, doğalgazda yüzde 75 sübvansiyona gidildiğini dile getirdi. 2022'de de benzer sübvansiyonların süreceğini aktardı.

DÖVİZ AÇIKLAMASI

Dövizle ilgili ise "Biz önümüzdeki döneme çok iyimser bakıyoruz. Son dönemde döviz kurundaki istikrarlı seyir, bu iyimser bakışımızı destekliyor" yorumunda bulundu.

HABLEMİTOĞLU SUİKASTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Aralık 2002'deki Necip Hablemitoğlu suikastına dair de konuştu. Erdoğan, MİT'in, katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır'ı Ukrayna'da bulduğunu açıkladı. Bozkır'ın şu an Türk yargısına hesap verdiğini dile getirdi.

SEDEF KABAŞ'IN TUTUKLANMASI

Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'a da tepki gösteren Erdoğan "Burada Cumhurbaşkanlığı makamının hedef alınması söz konusu. Biz, bu makamının izzetini korumakla yükümlüyüz" dedi.

 




 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...