Bakanlık Soma madeninin teftiş raporlarını açıkladı

Bakanlık Soma madeninin teftiş raporlarını açıkladı

GÜNDEM Haberleri

205 kişinin öldüğü maden ocağının Bakanlık müfettişlerince 2012'den beri teftiş edildiğini belirterek mevzuata aykırı bir durumun görülmediğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Soma Kömür İşletmeleri AŞ işyerinde Bakanlık müfettişlerince 2012 yılında 2 kez, 2013 yılında 2 kez ve son olarak da 13-14, 17-18 Mart 2014'te iş sağlığı ve güvenliği yönünden teftiş yapıldığı belirtilerek mevzuata aykırı bir durumun görülmediği ifade edildi. Ayrıca işyerinde 25 Temmuz 2013'ten itibaren 9 iş güvenliği uzmanı, 3 işyeri hekiminin çalıştığının tespit edildiği bildirilerek şunlar kaydedildi: 'Olayın ilk başından itibaren müfettişlerimiz olay yerindedir. Bakan Yardımcımız ve Teftiş Kurulu Başkanımız da olay yerine hareket etmiştir. Maden ocağında mahsur kalan işçi kardeşlerimizin sağlıklı bir şekilde kurtulmalarını temenni ediyoruz.'
nbsp;
ÜÇ MÜFETTİŞ İNCELEYECEK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, Soma'da özel şirketin işlettiği kömür madeninde çıkan yangınla ilgili inceleme yapılması amacıyla 3 iş müfettişi görevlendirildi.
6 BİN MADENCİ ÇALIŞIYOR
Soma Kömür İşletmeleri A.Ş, 2009 yılı Eylül ayında Soma Eynez bölgesini Ciner Grubu'ndan devir almıştı. Hali hazırda şirketin, 6 bini yeraltı olmak üzere 6 bin 550 kişi ile faaliyetlerini sürdürüyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...