Barajlarda hızlı yükseliş! İSKİ son verileri paylaştı, sağanaklar İstanbul'a yaradı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Barajlarda hızlı yükseliş! İSKİ son verileri paylaştı, sağanaklar İstanbul'a yaradı

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İstanbul'da etkili olan sağanaklar, kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olan barajlara yaradı. Genel doluluk oranı yüzde 25'lere yükselirken, doluluk oranındaki en fazla artış Elmalı Barajında yaşandı. İşte 27 Kasım 2023 İstanbul barajlarındaki doluluk oranları...

Oldukça kurak geçen bahar ve yaz mevsimlerinin ardından kış sağanakla geldi. İstanbul'da son bir haftadır etkili olan kuvvetli yağmurlar barajlara yaradı, doluluk oranı yükselişe geçti. Toprağın suya doyması ile birlikte her sağanak sonrası yüzdelik oran biraz daha artarken, büyük ölçüde su kaybeden Alibeyköy Barajı'nda ise yüzde 10’lara kadar düşen doluluk oranı yüzde 29,98'e yükseldi.

DOLULUK ORANI YÜZDE 25'İ AŞTI

İSKİ verilerine göre; 14 gün önce barajlardaki doluluk oranı yüzde 17,08 olarak ölçülmüştü. Bugün ise barajlardaki ortalama doluluk oranı yüzde 25,44 olarak ölçüldü.

İstanbul’a su sağlayan önemli barajlardan bir olan Alibeyköy Barajı da yağışlardan olumlu yönde etkilendi. Baraj doluluk oranı hızlı bir artışla son 14 gün içinde yüzde 17,66’dan yüzde 29,98’e yükseldi.

Doluluk oranındaki en fazla artış Elmalı Barajında yaşandı.İki hafta önce yüzde 20,32 olarak ölçülen doluluk oranı bugün itibariyla yüzde 46,67 olarak kayıtlara geçti.

ÖMERLİ BARAJI YÜZDE 50'YE DAYANDI

İstanbul barajlarında güncel doluluk oranları şöyle:

Ömerli Barajı: Yüzde 47,37
Elmalı Barajı: Yüzde 46,67
Istrancalar Barajı: Yüzde 40,79
Darlık Barajı: Yüzde 39,37
Alibeyköy Barajı: Yüzde 29,98
Terkos Barajı: Yüzde 13,46
Büyükçekmece Barajı: Yüzde 9,61
Sazlıdere Barajı: Yüzde 9,37
Kazandere Barajı: Yüzde 8,8
Papuçdere Barajı: Yüzde 6,64

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...