Bayrak öpen boksör o anı anlattı: İki gardaşın yarışında galip gelen olmaz!

- Güncelleme:
Bayrak öpen boksör o anı anlattı: İki gardaşın yarışında galip gelen olmaz!

Gündem Haberleri

Boks müsabakasında yendiği Türk rakibinin formasındaki bayrağı öpen Azerbaycanlı Subhan Babayev o anı gazetemize anlattı: Türkiye'mizin Karabağ zaferindeki desteği unutulmaz. Türk bayrağı gurur ve şeref kaynağı. Bunun için öptüm.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Romanya’da yapılan uluslararası boks müsabakasında yendiği Türkiye’den Ahmet Yasir Yılmaz’ın formasındaki Türk bayrağını öpen Azerbaycanlı boksör Subhan Babayev, Türkiye’ye konuştu. Karabağ-Laçin kökenli Babayev “Maç bittiğinde birlikte Karabağ’da yazdığımız o 44 günlük destan geldi gözümün önüne. Gurur ve şeref duyduğum Türk bayrağını bu yüzden öptüm” dedi.

“Ay yıldızlı bayrak ile Azerbaycan bayrağı arasında hiçbir fark görmüyorum” diyen Babayev “Çünkü Türk bayrağı da tıpkı Azerbaycan bayrağı gibi benim için gurur ve şeref kaynağı. Türkiye’miz Karabağ savaşında sadece askerî olarak değil, canı, kanı, ruhu ve duaları ile yanımızdaydı. Bunu nasıl unutabiliriz. İşte o şanlı bayrağı bu duygular içerisinde öptüm ve Türkiye’den gelen tepkiler bana gurur verdi” diye konuştu.

Uluslararası arenada karşısına Türkiye’den herhangi bir rakip çıktığında üzüldüğünü kaydeden Babayev “Türk kardeşlerimle yaptığımız müsabakaları bir galibiyet, mağlubiyet maçı olarak görmüyorum. Çünkü iki gardaşın yarışında galip gelen olmaz. Galip gelen ezeli ve ebedî kardeşliğimizdir. Ahmet’le yaptığımız maç günü bir Ermeni’yi dövdüm. Onunla ringe çıkarken yaptıkları soykırım, yaktıkları canlar, yok ettikleri köyler, şehirler geçti gözümün önünden. Ben de o acının büyüttüğü bir gencim. Maça da ona göre konsantre oldum ve kazandım” ifadesini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...