Emekli zammında gözler Beştepe'de: Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin görüşmesi sona erdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirdikleri görüşme sona erdi. MHP lideri Bahçeli, önceki gün partisinin grup toplantısında, emekli zammını yeterli bulmadıklarını belirterek emekli maaşlarına da seyyanen zam yapılması yönünde çağrıda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin saat 14.00'te başlayan görüşmesi sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen 55 dakikalık görüşmede; iki lider, iç ve dış gelişmeleri değerlendirdirdiği tahmin ediliyor.

EMEKLİ ZAMMI İÇİN GÖZLER BEŞTEPE'DE

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında emeklilere verilen yüzde 25’lik maaş artışın  makul ve yeterli bulunmadığını belirterek 'Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimizdir. Kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemeler gözden geçirilmelidir" açıklamasını yapmıştı. Bahçeli'nin bu açıklamasının ardından gözler NATO Zirvesi’nden dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi.

İki liderin görüşmesinde İsveç'in NATO'ya üyelik süreci, Türkiye ve AB ilişkileri ile F-16 alım süreci gibi başlıkların ele alınacağı, tek haneli enflasyon hedefine yönelik çalışmaların yanı sıra Cumhur İttifakı çatısı altında atılacak adımlar da istişare edilecek.

EMEKLİ ZAMMINA  İYİ PARTİ’DEN DESTEK

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'dan da emekli zammı ile ilgili MHP liderinin açıklamalarını destek verdi. Bahçeli'nin açıklamalarını hatırlatan Dervişoğlu, “Muhterem genel kamu çalışanlarına verilmesi planlanan 8.077 lira ilave ek ödemenin emekliliğe de yansıyacak şekilde taban aylığa uygulanması gerektiğini ifade etmişlerdir. Bu öneriye yürekten katılıyoruz. MHP Grubu Genel Kurul görüşmelerinde bu yönde bir değişiklik önergesi verirse tereddütsüz destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...