'Yüzde 25 yeterli değil' diyen MHP lideri Bahçeli'den emekli maaşlarına zam teklifi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Burada, emekli maaşlarına yapılan yüzde 25 zammın yeterli bulunmadığını belirten Bahçeli ' Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimizdir.' şeklinde konuştu.

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında Türkiye gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Hayat pahalılığı kaderimiz değil. Kur, faiz ve enflasyondaki oynaklıklar, sağlıklı bir yönetim sistemi, güçlü bir iktidar ve millet desteğiyle gündemdeki ağırlığını inşallah kaybedecektir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, siyasal ve ekonomik istikrarın güvencesidir. Ekonomide huzur ve refah sükun edecektir. Yeni kabine ekonomideki risk ve tehlikeleri en aza çekmek için kolları sıvadı. Biz gelecekten umutluyuz. El ele verirsek her zorluğu yeneriz.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI

Hiçbir vatandaşını enflasyona ezdirmeme gayesi taşıyan bir iktidar görev başında. Biz de bu iktidarın yanındayız. Memur ve emeklilere yapılacak zamların destekçisiyiz. Ekonomik şartlar iyileştikçe, toparlanma gerçekleştikçe memur ve emeklilerimizin maaşları çok daha yüksek düzeylere ulaşacak. MHP işçinin, emeklinin, memurun, esnafın, sanayicinin, çiftçinin arkasındadır.

8 BİN 77 LİRALIK TEKLİF

Emeklilerimize verilen yüzde 25’lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimizdir.

1 Temmuz 2023 itibarıyla tüm kamu görevlilerimizin maaşlarında ilk 6 aylık enflasyon farkına ek olarak yılın ikinci yarısı için toplu sözleşmeden kaynaklanan oranda toplam yüzde 17.55’lik zam ve seyyanen 8 bin 77 liralık artış yapılacaktır. Gönül isterdi ki bu maaş yükselişi daha da fazla olsun. Ancak bütçe imkanları bellidir. Türkiye ekonomisinin türbülanstan çıkma sürecinin zorlukları ortadadır.

FIRSATÇILARLA MÜCADELE VURGUSU

Enflasyondaki düşüşe eş zamanlı olarak işçilere ve asgari ücretlilere yapılan iyileştirmelerle beraber, memur ve emekli maaşlarının artırılması, satın alma gücünü nispeten koruyacaktır. Dövizdeki dalgalanmalardan, haksız fiyat artışlarıyla istifadeye kalkışan, fiyat etiketlerini güncelemek bahanesiyle acımasızlığa ortak olan, vatandaşlarımızın kesesine göz koyan fırsatçılarla da amasız şekilde mücadele edilmelidir. Vatandaşlarımızın ekmeğinden aşıranlara kesinlikle göz açtırılmamalı. Harç ve vergilerdeki yeni düzenlemeleri 'kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar' diye yaygara koparan siyasetçileri iyi niyetten ve samimiyetten uzak görüyoruz.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ

Bu ülkenin üyeliğine karşı Türkiye'nin haklı ve meşru itirazları vardır. İsveç'in, terörle arasına mesafe koymaktan ısrarla imtina ettikleri malumdur. Türkiye, dayatmaları sineye çekecek kabile devleti değildir.  Milli varlığımızı doğrudan tehdit eden, kanlı terör örgütlerine kucak açan, bunların terörist devşirmesine kendi başkentinde göz yuman bir ülkeyle bir güvenlik mimarisinin gölgesinde nasıl buluşacağız?

'KANDİL DAĞI NEYSE STOCKHOLM AYNISIDIR'

Böylesi bir acizliğe nasıl göz yumacağız? Bunu nasıl hazmedeceğiz? Sadece ABD istiyor diye, F-16 ile ilgili tehdit var diye tamam mı diyeceğiz? İsveç, PKK'nın Avrupa'daki mağarasıdır. İsveç hükümeti bugüne kadarki köhne politikalarından 180 derece dönüş yaparsa, bizim diyeceğimiz bir şey yoktur. İsveç'in dolaylı yollardan NATO korumasına alındığı, ABD'nin Avrupa'daki ana üslerinden birisi olduğu meydandadır. NATO'nun da Türkiye'nin ahlaki ve hukuki tezlerini gözetmesi ihmali ve inkarı olmayan bir sorumluluğudur.  Sadece ABD istedi diye, F-16 ile ilgili parmak sallanıyor diye zillete tamam mı diyeceğiz? Kandil Dağı neyse Stockholm aynısıdır.

'BİZİM İÇİN PKK NEYSE FETÖ DE ODUR'

Hala FETÖ'nün kripto damarının dip dalga içinde faaliyet içinde olduğunu bilmeyen duymayan kalmadı. Bizim için PKK neyse FETÖ de odur. 15 Temmuz 2016'da vatan kurtarılmıştır. Devlet kurtarılmıştır. NATO heyecanlı bir futbol müsabakasını seyreder gibi ihaneti seyretmiştir. "

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Emekli12 Temmuz 2023 00:02

7800 ssk pirimim var kök maaşım 5,498 tl ssk'dan şikayetçiyim,intibak istiyoruz,lütfen sesimizi duyurun.

Mehmet11 Temmuz 2023 14:22

Sayin bahceli emekli zor durumda bildiginiz gibi desteklerinizi bekliyoruz

islam kartalı11 Temmuz 2023 13:13

işte yapıcı bir muhalefet buna derler 7li masadaki efendiler ALLAH RAZI OLSUN

Sonraki Haber Yükleniyor...