Çanakkale Gökçeada'da orman yangını çıktı, havadan karadan müdahale sürüyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son yangın haberi Çanakkale'den geldi. Gökçeada ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın hızla yayıldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Gökçeada'da orman yangını çıktı. Bölgeye gelen orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Yangın Gökçeada ilçesine bağlı Dereköy Marmaros mevkiinde saat 16.15 sıralarında ormanlık alanda çıktı.

Çanakkale Gökçeada'da orman yangını çıktı, havadan karadan müdahale sürüyor

RÜZGARIN ETKİSİ İLE HIZLA YAYILDI

Yangın rüzgarın da etkisiyle hızlı bir şekilde ilerledi. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ihbarı aldıktan 8 dakika sonra müdahaleye başladı.

Çanakkale Gökçeada'da orman yangını çıktı, havadan karadan müdahale sürüyor

YANGINA HEM HAVADAN HEM DE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

Yangına havadan 5 helikopter, 4 su atar uçak, karadan ise 7 arazöz, 1 dozer, 2 su ikmal aracı, 1 ilk müdahale aracı ve çok sayıda personel ile müdahale edildi. Gökçeada Belediyesi'ne ait ekipler de yangın bölgesine yönlendirildi.

Yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Kaynak: İHA

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
nejat dinç.15 Temmuz 2023 23:06

Türkiye'nin her yerinde yangın çıkıyor, bunun sıcaklarla ne ilgisi var ? mantık dışı bir durum. Türkiye Avrupa Devletleri içinde ; yüzölçümü oranında en az ormana sahip bir Ülke. Fransa da, İspanya da, Sırbistan da, İtalya da , Avusturya da, İsviçre de, Yunanistan da,Almanya da nedense hiç yangın çıkmıyor. Buralarda kış ay ı mı yaşanıyor? Bizim ormanları kimlerin yaktırdığı belli. Biz de onlara karşılık verirsek, Türkiye'de de orman yangını olmaz.

Sonraki Haber Yükleniyor...