Osmaniye'de orman yangını! 6 ev tahliye edildi. Müdahale sürüyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Osmaniye'de orman yangını! 6 ev tahliye edildi. Müdahale sürüyor

GÜNDEM Haberleri

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde çıkan orman yangınında rüzgarın etkisiyle büyüyen alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor. Bölgeye Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz da geldi ve yaptığı açıklamada ' Önemli bir yangın 6 evi, 100 büyükbaş hayvanı tahliye ettik. Tehlike arz edecek olursa diğer yerlere de bu uygulamayı yaparız." diye konuştu.

Son dönemlerde artan yangınlardan biri de Osmaniye'de çıktı. Gafarlı köyü Diniker Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye 6 uçak, 12 söndürme helikopteri, 46 arazöz, 330 personel ve çok sayıda ekip sevk edildi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz da bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Osmaniye'de orman yangını! 6 ev tahliye edildi. Müdahale sürüyor

'6 EV TAHLİYE EDİLDİ'

Yılmaz, gazetecilere, bölgede ciddi bir yangının olduğunu söyledi. Havanın sıcak ve bölgede rüzgarın etkili olduğunu aktaran Yılmaz, "Müdahale devam ediyor. Kısa sürede kontrol altına almaya gayret gösteriyoruz. Önemli bir yangın 6 evi, 100 büyükbaş hayvanı tahliye ettik. Tehlike arz edecek olursa diğer yerlere de bu uygulamayı yaparız." diye konuştu.

Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...