Bodrum'da havalimanı yolunda orman yangını çıktı: Yaşlılar tahliye edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bodrum'da havalimanı yolunda orman yangını çıktı: Yaşlılar tahliye edildi

GÜNDEM Haberleri

Milas-Bodrum Havalimanı yolunda ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın da etkisi ile hızla yayıldı. Çok sayıda ekibin yangını söndürme çalışmaları hız kesmeden devam ederken valilikten açıklama geldi. Bölgedeki yaşlı vatandaşlar tedbir amaçlı tahliye edildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da bölgeye gitti.

Muğla'da sıcak saatler yaşanıyor. Milas-Bodrum Havalimanı yolunda ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine yangın yerine giden çok sayıda ekibin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor. Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Havalimanına giden kavşaktaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

HAVADAN KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 helikopter ve 9 uçakla havadan, 53 arazöz ve su tankeri, 4 dozer, 300'ün üzerinde personelle karadan müdahale ediliyor.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA TOMA DA DESTEK VERİYOR

Söndürme çalışmasına Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, jandarma, emniyet ekipleri ile orman yangın gönüllüsü ekipleri ve TOMA araçları da destek veriyor. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevlerin kontrol altına alınması için mücadele sürüyor.

BÖLGEDEKİ YAŞLILAR TAHLİYE EDİLDİ

Muğla Valisi Orhan Tavlı AA muhabirine, yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan mücadelenin devam ettiğini söyledi. Tavlı, Milas ilçesine bağlı Kemikler Mahallesi'ndeki yaşlı vatandaşların dumandan etkilenmemeleri için tedbir amaçlı tahliye edildiği bildirdi.

BAKAN YUMAKLI BÖLGEYE GİTTİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın, Muğla'da ormanlık alanda çıkan yangının sürdüğü bölgeye gittiği bildirildi. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı, Muğla Milas'ta orman yangının devam ettiği bölgeye intikal etmektedir." ifadelerine yer verildi.

 

Kaynak: AA

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...