CHP’nin ardından İYİ Parti de Yanardağ’a sahip çıktı! Yargılanması kabul edilemez

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP’nin ardından İYİ Parti de Yanardağ’a sahip çıktı! Yargılanması kabul edilemez

GÜNDEM Haberleri

Canlı yayında teröristbaşı Öcalan’a öven Tele1’in yayın yönetmeni Merdan hakkında tutuklama kararı çıktı. Yanardağ’a CHP’nin ardından İYİ Parti’de sahip çıktı. İYİ Partili Turhan Çömez “İçeriye alınması, tutuklanması, yargılanması kabul edilemez” dedi.

Muhalefetin, teröristbaşına methiyeler dizen gazeteci Merdan Yanardağ'a desteği sürüyor. Tele1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, canlı yayında bebek katili Abdullah Öcalan hakkında övgü dolu sözlerle bahsetmesi tepki çekmişti. 

Cezaevinde 25 yıldır hüküm süren Öcalan’ın serbest kalması gerektiğini dile getiren Yanardağ “Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu. Çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir." dedi. 

 TUTUKLANDI

Ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da harekete geçerek soruşturma başlattı ve gözaltına alınan Merdan Yanardağ dün tutuklandı.
Yanardağ’ın sözleri tepki çekerken, HDP ve CHP sahip çıktı. 

"YARGILANMASI KABUL EDİLEMEZ"

Teröristbaşını öven Merdan Yanardağ’a bir destekte İYİ Parti’den geldi. İYİ Partili Turhan Çömez “İçeriye alınması, tutuklanması, yargılanması kabul edilemez” ifadelerini kullandı. 
Çömez yaptığı konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; 

Merdan Bey'e geçmiş olsun ben kendisiyle aynı davada yargılandım. Merdan Bey'in kanalda söyledikleri benim doğru bulmadığım şeyler. Asla ve asla bu kelimeleri kullandı, bu duruşu ortaya koydu diye kendisinin içeriye alınması, tutuklanması, yargılanması kabul edilemez. Bu artık hukukun Türkiye'de ne kadar ayaklar altına alındığının göstergesi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...