Merdan Yanardağ'ın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Merdan Yanardağ'ın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı öven sözleri ve 'serbest bırakın' dediği iddiası ile hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ'ın ilk ifadesi ortaya çıktı. Gözaltı kararı öncesi yaptığı yayında sözlerinin montajlandığını iddia eden Yanardağ, savcılıktaki ifadesinde böyle bir şey söylemedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklanan Merdan Yanardağ’ın, söz ve açıklamalarının montajlanmış olduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Merdan Yanardağ’ın soruşturmaya konu olan açıklamalarının montajlanmış görüntüler olduğu yönünde bir iddiada bulunmadığı ortaya çıktı. 

SAVCILIKTA MONTAJ İDDİASINDA BULUNMADI

Açıklamada, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2023/137583 soruşturma numaralı dosyası üzerinden hakkında soruşturma yürütülen Merdan Yanardağ'ın, 26/06/2023 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ve 27/06/2023 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızda müdafileri huzurunda alınan savunmalarında, ‘soruşturmaya konu tespiti yapılan sözlerin kendisine ait olduğunu ancak konuşmasının tamamının bir bütün olarak değerlendirmesi gerektiği ironi yapmak istediğini’ beyan etmiş olup, alınan her iki ifadesi sırasında gerek kendisi gerekse müdafileri tarafından tespiti yapılan soruşturmaya konu söz ve açıklamaların montajlanmış olduğu yönünde bir iddiada bulunulmamıştır. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir” ifadeleri kullanıldı. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...