Merdan Yanardağ'a sahip çıkan Kılıçdaroğlu'na AK Parti'den tepki geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Merdan Yanardağ'a sahip çıkan Kılıçdaroğlu'na AK Parti'den tepki geldi

POLİTİKA Haberleri

Gazeteci Merdan Yanardağ, terör örgütü PKK ele başı Abdullah Öcalan'ın özgür bırakılmasını istedi. Ardından gözaltına alınan Yanardağ tutuklandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yanardağ'a sahip çıkarak "Derhal serbest bırakın" dedi. Bu sözlere tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ "Kılıçdaroğlu milletimizin hassasiyetlerini görmezden gelen saygısızca bir ahval içinde" ifadelerini kullandı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, teröristbaşı Abdullah Öcalan'a ilişkin sözleri sebebiyle tutuklandı.

"ÖCALAN SERBEST BIRAKILMALI"

Yanardağ, canlı yayında "70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan 25 yıldır kesintisiz hapiste. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkum. Normal infaz yasaları geçerli olsa serbest bırakılması gerekiyor" dedi. 

PKK ELEBAŞINA "FİLOZOF" DEDİ

Öcalan'ın hafifa alınacak biri olmadığını savunan Merdan Yanardağ "Neredeyse cezaevinde filozof oldu. Çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir" diye konuştu.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Yaptığı skandal açıklamaları sebebiyle hakkında "suçu ve suçluyu övme" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından resen soruşturma başlatılan gazeteci Merdan Yanardağ, cezaevine gönderildi.

KILIÇDAROĞLU, YANARDAĞ'A ARKA ÇIKTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Yanardağ'a destek verdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya paylaşımında "Ahlaki hükmünü yitiren Saray hükümeti, montajlarla algı yönetimine devam ediyor. Gazeteci Merdan Yanardağ’ın, hükümetin neyi, neden yaptığını hatırlattığı konuşmasının bir bölümü üzerinden tutuklanması, ülkemiz adına utanç verici. Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalı" ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DESTEK SÖZÜ

CHP'li Özgür Özel'den de genel başkanına benzer açıklamalarda bulundu. Özel "Merdan Yanardağ'ın tutuklanması kararı hukuksuzdur. Bu karar, iktidarın yargı üzerindeki vesayetini ispatlıyor. Hukuku, Merdan Yanardağ'ı ve TELE 1'i savunmaya devam edeceğiz" sözlerini sarf etti.

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ

Kemal Kılıçdaroğlu'na ise AK Parti cephesinden tepki geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ "Bebek katili PKK elebaşı Abdullah Öcalan terör suçlusudur, binlerce şehidimizin kanı elinde olan bir katildir, teröristtir. Merdan Yanardağ da terör örgütü elebaşını öven bir şüphelidir. Yanardağ’ın yaptığı ne basın ne de ifade özgürlüğüdür. Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, Yanardağ’ı savunmak için 'terör örgütü liderini övmeyi ifade özgürlüğü kisvesinde normalleştirme' yarışına giren siyasetçiler, milletimizin hassasiyetlerini görmezden gelen saygısızca bir ahval içindedir. 'Seçim kazanamama gerekçesi' arayanlar, sadece bu olaydaki tutumlarının bile toplum nezdindeki karşılığını görseler, arayışlarına devam etmelerine gerek kalmazdı" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...