MHP lideri Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na Merdan Yanardağ tepkisi: İhanetin serbestisi olmaz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
MHP lideri Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na Merdan Yanardağ tepkisi: İhanetin serbestisi olmaz

GÜNDEM Haberleri

Bahçeli, Merdan Yanardağ'ın PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la ilgili sözleri sonrası tutuklanması ve Kılıçdaroğlu'nun 'serbest bırakılmalı' çağrısıba tepki gösterdi. Bahçeli, "İhanetin serbestisi olmaz" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaretin ardından gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Merdan Yanardağ'ın PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la ilgili sözleri sonrası tutuklanması ve Kılıçdaroğlu'nun 'serbest bırakılmalı' çağrısı hakkındaki soruya, "Bizim gündemimizde öyle bir konu yok. İhanetin serbestisi olmaz" yanıtını verdi.

YEREL SEÇİMLERİ HATIRLATTI

2023'ün ikinci yarısı ile 2024'in ilk yarısına dikkat çekerek, "İki önemli olay yaşanacaktır" diyen Bahçeli, şunları söyledi: "Birincisi siyasi partilerin olağan kongrelerini yapma konusudur. O sebepten dolayı tüm partilerimiz bu süreci tamamlamak durumundalar. Kongreler bazılarında başladı, bazılarında devam edecektir.

İkinci önemli olay ise 2024'te 31 Mart Yerel Yönetimler seçimleridir. Bu seçimler de çok önemlidir. Siyasi istikrar, merkezi yönetimde sağlanmış ise onun toplumsal dengesini kuracak yerel yönetimler de bu seçimde önem kazandığını herkes anlamalıdır. Partilerimiz kendilerini mahalli idareler seçimine hazırlamak durumundadır. Bir konuda özellikle durmak gerekiyor. Madem Türkiye millet iradesi ile siyasi istikrara kavuşmuştur. Bunun siyasi partilerde de kendisini hissettirmesi lazımdır. Yasanın öngördüğü yolda, olgun, saygı içinde kongrelerini tamamlayarak demokrasimize seviye kazandırmalarında yarar vardır. Buna dikkat etmek lazım."

"RUS RULETİ OYNANDI, PUTİN KAZANDI, BUNDAN SONRA KİMSE HEVES ETMESİN"

Rusya'da yaşananlara değinen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Türkiye aynı zamanda birçok olaylarla karşı karşıya kaldı. Çevremizde sıcak iklimler vardır. Rusya - Ukrayna savaşı olarak kendini göstermektedir. Bayramda temennimiz savaşın en kısa zamanda barış yoluyla sonlandırılmasıdır. Rusya'da Rus ruleti oynanmıştır, Putin'in kazanması ile son bulmuştur. Kimse buna bundan sonra heves etmesin. Dünyada barışa ihtiyaç var."

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...