Son dakika... Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika... Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında başladı

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de başladı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 15.20'de başladı.

MASADAKİ ÖNEMLİ BAŞLIKLAR

Toplantının öncelikli gündem maddeleri ise başörtüsüne anayasal güvence öngören anayasa değişikliği ve Bartın’daki maden kazası olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘aileyi de güçlendirecek şekilde başörtüsüne anayasal güvence’ getirilmesi konusundaki sözlerinin ardından konuya ilişkin yapılan çalışma tamamlanmış ve anayasa değişikliğine dair taslak metin Erdoğan’a sunulmuştu. Toplantıda, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, taslak metne ilişkin bir sunum yapması bekleniyor.

24 MADDE TÜM YÖNLERİYLE ELE ALINACAK

Anayasa’nın din ve vicdan hürriyetiyle ilgili 24’üncü ve ailenin korunması ve çocuk haklarıyla ilgili 41’inci maddelerinde değişiklik öngörülen bu çalışmanın tüm yönleriyle kabine gündeminde değerlendirileceği belirtiliyor.

MADEN KAZASI GÖRÜŞÜLECEK

Bartın’ın Amasra ilçesinde 41 işçinin hayatını kaybettiği maden kazasıyla ilgili yürütülen soruşturma da masadaki önemli konulardan biri. Erdoğan, "Hiçbir madenci yakınımızın en küçük bir mağduriyet yaşamaması için süreci biz de yakından takip ediyoruz, edeceğiz. Kaza raporlarının çıkmasıyla birlikte ihmali görülen hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacağından da milletimiz emin olsun" demişti.

Bu çerçevede devam eden soruşturmaya ilişkin ulaşılan son bulgular da toplantıda gündeme gelecek. Ayrıca toplantıda, hayatını kaybeden madencilerin aileleriyle ilgili yapılacak çalışmalar da masaya yatırılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ YOĞUN

Kabinenin ekonomi gündemi de yoğun. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) son toplantısında politika faizini 1,5 puan düşürerek yüzde 10,5'e indirmesinin de değerlendirileceği kabine toplantısında, faiz indirimin piyasalara yansıması konuşulacak. Esnaf ve dar gelirlilere dair atılacak yeni adımlar ile Meclis’teki ekonomiyi ilgilendiren torba yasalar da kabine gündeminde ele alınacak. Ayrıca, TBMM’de başlayacak bütçe maratonu da görüşülecek konular arasında olacak.

GÖZLER TOGG’DA

Öte yandan, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) yürüttüğü yerli otomobil çalışmalarında ise gözler 29 Ekim’e çevrildi. Bu tarihte TOGG’un Gemlik Kampüsü’nün açılmasıyla birlikte yerli otomobilde seri üretime geçilecek. TOGG fabrikasına ilişkin son durumun da kabinede değerlendirilmesi beklenirken, fabrikanın açılışını yapacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kabine toplantısının ardından yerli otomobile ilişkin önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

FİNLANDİYA İLE ‘İADE’ GÖRÜŞMESİ MASADA

Kabine gündemindeki bir diğer başlık da dış politika olacak. Toplantıda, Rusya-Ukrayna savaşı ve tahıl koridorunun son durumu ele alınacak. Ayrıca, Ege'de Yunanistan'la yaşanan gerilimler ve İsrail ile normalleşme süreci de masaya yatırılacak. Bu konuların yanı sıra ABD ile yürütülen F-16 süreçleri ve ülkedeki ara seçimlere ilişkin gelişmeler de görüşülecek.

Öte yandan, Finlandiya Adalet Bakanlığı heyeti, FETÖ ve PKK mensuplarının iadesiyle ilgili görüşme yapmak üzere yarın (25 Ekim) Türkiye'ye gelecek. Kabine üyeleri, yarın yapılacak görüşmelerle ilgili de istişarelerde bulunacak. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...