Fuat Oktay'dan dezenformasyonculara ve siyaset peşinde koşanlara tepki

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin son bilgileri paylaştı. Dezenformasyonculara ve siyaset peşinde koşanlara tepki göstererek 'Yüzleri de kızarmıyor' diyen Oktay, bölgede 181 binden fazla güvenlik gücünün görev aldığını, hasar tespit çalışmalarında ise toplam 830 bin 806 binanın incelendiğini, yüzde 49'unun hasarsız olduğunu bildirdi. Evsiz kalan binlerce depremzede üzerinden fırsatçılığa soyunarak fahiş kira isteyen ev sahiplerine de Fuat Oktay'dan sert uyarı geldi. Oktay, 'Cürret eden olursa bunun hesabını sormak boynumuzun borcu' ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları 13. günde hız kesmeden devam ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise AFAD Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, son ana kadar arama-kurtarma çalışamlarının devam edeceğini, göçük altında hayatını kaybeden vatandaşlar nedeniyle enkazların çok dikkatli bir şekilde kaldırılacağını belirtti.

'HİÇ YÜZLERİ KIZARMIYOR'

Kahramanmaraş depremlerinin ardından devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini aktaran Oktay, siyaset peşinde koşanlara sert tepki göstererek "Bazı kendilerini bilmezler buradan hala siyaset devşirmenin peşinde. Hiç yüzleri kızarmadan dezenformasyon bilgilerini yayacak şekilde hala bu kadar yüzsüzleşebiliyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Çalışmalarımızda ümit ve umudun devam etmesi, sayı azalsa da biz son derece dikkatli davranıyoruz. Son ana kadar devam ediyoruz. Bunlar da tamamlandıktan sonra bu defa yine çok dikkatli olarak kaybedilen vatandaşlarımızın olduğunu bilerek enkazlar kaldırılacak.

Bazı iddialar var, ilk günden itibaren açıklamış olmamıza rağmen, biz Cumhurbaşkanımız olmak üzere buradaydık. Buradan çok acil bir şekilde görevlendirmeler yaptı. Bakanlarımız bölgede yerlerini aldı. TSK'nın polisimizin jandarmamızın görevinin başında olduğunu ifade etmemiş olmamıza rağmen bizi savunmaya çekmek isteyenler var, biz onların seviyesine düşmeyeceğiz.

'GEREKİRSE ÖLÜME GİDECEKSİNİZ AMA GİDECEKSİNİZ'

İlk gün hava şartlarının helikopterin havalanmasına müsaade etmesine izin vermediğini açıklamıştık. Bir komutanımız 4 helikopteri sahaya sürüyor. Helikopterler gidemiyor geliyor fakat komutanımız şu talimatı veriyor: Savaştayız arkadaşlar gerekirse ölüme gideceksiniz ama gideceksiniz! Bu kadar net talimat veren ve bu kadar ölüme yardıma giden güvenlik güçlerine dil uzatan haysiyetsizlere de bunu ithaf etmek isterim. Yüzlerce binlerce isimsiz kahramanımız var.

Hasar tespit çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Şuan itibariyle toplamda 830 bin 806 bina çalışılmış durumda, bunun 105 bini yıkılmış, yıkılacak yada ağır hasarlı konumdadır. Bu binaların yüzde 49'u hasarsız.

'EVİM YUVAN OLSUN' KAMPANYASI

Bir kampanya başlatıyoruz. Kullanmadıkları evleri vatandaşlarımız, depremzede ailelerinin kullanımına uygun şekilde kiralamak ya da ücretsiz olarak 'evim yuvam olsun' sitesinden başvurabilirler. Yine burada bağışçılar depremzedelerimize kira yardımında bulunabilecek. İnanıyorum ki milletimizin kardeşliği bu kampanyada da kendisini gösterecektir. Diğer çalışmalarımız yine devam ediyor.

'FIRSATÇILARA HESABINI SORACAĞIZ'

Fahiş fiyatlarla kira artışlarına cüret edenler olduğunu biliyoruz. Bu, afet üzerinden fırsatçılıktır, bunun hesabını sorarız, soracağız da.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...