Kaymakam korumasından İHA muhabirine çirkin saldırı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Kars’ın Kağızman ilçesinde kaymakamın koruma polisi İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Serkan Çağlar'ı darp etti. Çağlar yerde dakikalarca dövülür ve boğazlanırken, kaymakam ise olayı film gibi izledi. Kolundan ve bacağından yaralanan Çağlar'ın saldırıya uğradığı anlar güvenlik kameralarına da yansırken, Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyeti çirkin saldırıyı kınadı.

Kağızman ilçesi Kaymakamı Okan Daştan ile görüşmek üzere kaymakamlığa gelen İhlas Haber Ajansı (İHA) Kağızman muhabiri Serkan Çağlar, aracını kaymakamlık bahçesine park etti.

Aracını park ederek kaymakamlık binasına geçen Çağlar’ı Kağızman Kaymakamı Okan Daştan’ın koruması F.T."Aracını buraya çekemezsin" diyerek darp etti.

Koruma, Çağlar’ı yere yıkarak ve boğazına sarılırken kaymakamlık çalışanlarının olaya seyirci kalması dikkat çekti.

DARP RAPORU ALDI

İHA muhabiri Serkan Çağlar, daha sonra polis aracıyla Kağızman Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Burada sağlık kontrolünden geçen Çağlar’ın vücudunda çok sayıda morluk oluştu. Darp raporu 

Darp raporu alan Çağlar, kaymakamın koruması F.T.’den davacı oldu.

Kaymakam korumasından İHA muhabirine çirkin saldırı!

Serkan Çağlar’ın darp edilmesinin ardından kaymakamlık önünde duran polis ekibine Kaymakam Daştan’ın ‘alın bunu’ der gibi eliyle polislere işaret etmesi de güvenlik kamerasına yansıdı. 

Kaymakam korumasından İHA muhabirine çirkin saldırı!

AÇGC'DEN KINAMA MESAJI! 

Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, gazeteci Çağlar’ın saldırıya uğramasını kınadı. 

Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, "Kars’ın Kağızman ilçesinde, bir meslektaşımızın Kağızman Kaymakamı Okan Daştan’ın gözleri önünde koruma polisleri tarafından darp edilmesi olayını hiç bir şekilde kabul etmiyor ve en ağır şekilde kınıyoruz.

Kaymakam korumasından İHA muhabirine çirkin saldırı!

"GAZETECİYE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ"

Kars’ta gazeteci Serkan Çağlar, bir haber bilgisini araştırmak için gittiği Kağızman Kaymakamlığı binasında koruma polisinin saldırısına uğradı. Yerde dakikalarca darp edilen meslektaşımıza polis şiddeti uygularken, görevi ilçede huzuru ve güveni tesis etmek olan İlçe Kaymakamının olayı izlerken çekilen görüntüleri vicdanları yaralamıştır. Kamu görevi yapan gazetecilere sahip çıkması gereken kaymakamın şiddeti izlemesini bu olaylara keskin bakış açısını bildiğimiz eski Ağrı Valisi şimdi ki İçişleri Bakanı olan Sayın Ali Yerlikaya ve Kars Valisi’nin takdirine bırakıyoruz. Şiddeti kimden gelirse gelsin tasvip etmediğimizi ve gazetecilere yapılan bu olayı şiddetle kınadığımızı kamu oyununa saygılarımızla duyuruyoruz" ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...