İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk vatandaşlığı kazanan Suriyelilerin sayısını açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk vatandaşlığı kazanan Suriyelilerin sayısını açıkladı

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Türk vatandaşlığını kazanan Suriyeli sayısını açıkladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmeleri sürüyor.  Komisyonda konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk vatandaşlığı kazanan Suriyelilerin sayısını açıkladı.

TÜRK VATANDAŞLIĞI ALAN SURİYELİLERİN SAYISI 273 BİN 995

Suriyelilere sağlanan sağlık hizmetleriyle ilgili yöneltilen soruya Bakan Yerlikaya, “Ülkemizde bulunan Suriyelilerin kimlik bilgileri kayıt altına alınmaktadır. 2023 Kasım itibariyle Türk vatandaşlığını kazanan Suriyeli sayısı 237 bin 995, 18 yaşını dolduran Suriyeli sayısı ise 156 bin 987’dir. Suriyelilerin, Türkiye’de hizmet alabilmek için geçici koruma kimlik belgesi olmalıdır. Bu kişiler dışında olan yabancılar sağlık hizmetleri de dahil hiçbir kamu hizmetinden faydalanamamaktadır. Geçici koruma altında olan Suriyelilerin, Türkiye’de doğan çocukları geçici koruma altındadır. Kesinlikle vatandaşlığa alınmamıştır” cevabını verdi.

SENE BAŞINDAN BU YANA  28 BİN 734 AFGAN SINIR DIŞI EDİLDİ

2023’te yasadışı yollarla yurda giren 28 binden fazla Afganistanlının sınır dışı edildiğini kaydeden Bakan Yerlikaya, “Sınır dışı edilen Afganistan uyruklular, 2023 yılı ilk 10 ay içerisinde Afganistan’a düzenlenen özel uçak seferleriyle 14 bin 386 ve tarifeli uçuşlarla 14 bin 348 olmak üzere toplam 28 bin 734 Afganistan vatandaşının ülkesine dönmesi sağlandı. Önümüzdeki hafta 9 uçuşla daha bin 788 Afgan vatandaşı daha gönderilecek” açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...