İkinci asır 'Türk yüzyılı' olacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İkinci asır 'Türk yüzyılı' olacak

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhuriyetin hiç olmadığı kadar güvende, emin ve ehil ellerde olduğunu belirterek ikinci asrın ‘Türkiye Yüzyılı’ ile taçlanacağını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı tüm yurtta ve dış temsilcilikler ile KKTC’de coşkuyla kutlandı. Bayraklarla süslenen Türkiye kırmızı beyaza bürünürken başkent Ankara ve İstanbul, ihtişamlı programlara ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin en büyük savaş gemisi “TCG Anadolu”nun da aralarında yer aldığı 100 savaş gemisi İstanbul Boğazı’nda geçiş töreni gerçekleştirdi. Donanmaya F-16 ve F4E uçakları ile helikopterleri eşlik etti. Resmigeçide 21’i amiral olmak üzere 7 bin 896 personel katıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu tarafından komuta edilen resmigeçitte, gemiler töreni izleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “çimariva” ile selamladı. Türk havacılığının gururlarından SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları da başkent Ankara ile İstanbul semalarında gösteri yaptı.

İkinci asır 'Türk yüzyılı' olacak

AĞIR BEDEL ÖDEDİK SAHİP ÇIKACAĞIZ

Kutlamalar kapsamında Erdoğan başkanlığındaki devlet erkânı Anıtkabir’i ziyaret etti. Cumhurbaşkanı, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı: Türkiye’yi tarihinin en büyük yatırım hamleleriyle buluşturmuş bir yönetim olarak, ittifak ortaklarımız ve milletimizle birlikte cumhuriyetimizin ikinci asrını ‘Türkiye Yüzyılı’ ile taçlandırmakta kararlıyız. Son 22 yılda ülkemizi zaferden zafere koşturduk. İlkeli dış politikamızla dünyada ‘kimsesizlerin kimsesi’ olduk. Ülkemizin başarılarından rahatsız olan kifayetsiz muhterislere, millet düşmanlarına rağmen diğer hedeflerimiz gibi, ‘Türkiye Yüzyılı’nı da hayata geçireceğiz.Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar güvendedir, emin ve ehil ellerdedir.

Erdoğan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ise “100 yıl önce ağır bedeller ödeyerek kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’ni birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde, muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

İkinci asır 'Türk yüzyılı' olacak

MİLLETİMİZİN ÖNCÜLÜĞÜNDE YENİ DÜNYA KURULACAK

Cumhuriyetin ilan edildiği 1. Meclis’te tören düzenlendi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bugünlere ateşle imtihandan geçilerek gelindiğini belirterek “Türk milleti olarak bir kere daha yüksek sesle ilan ediyoruz ki, yeni emperyalistler hangi oyunu oynarlarsa oynasınlar mutlaka milletimizin öncülüğünde yeni bir dünya kurulacak ve hakkın egemen olduğu bir düzene geçilecektir” dedi.

CUMHURİYETİMİZ, İLK DEĞİL EN SON DEVLETİMİZDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vahdettin Köşkü’nde Cumhuriyet’in ilanının 100. yılı dolayısıyla yapacağı konuşma için kürsüye saat 19.23’te geldi. Erdoğan şunları söyledi: Dünyanın dört bir yanından sevincimizi paylaşan dostlarımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde en büyük hedefimiz, demokrasimizi darbe anayasası utancından kurtarıp Cumhuriyet’imizin 100. yaşına yakışır sivil ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşturmaktır. Türkiye Cumhuriyeti, ulu bir çınar gibi gözleri kamaştırıyor. Binlerce yıllık devlet geleneğimizin yeni bir halkası olan Cumhuriyetimiz bu topraklarda kurduğumuz ilk değil en son devletimizdir. Reddi miras yapmıyor, şanlı mazimizin her safhasını bağrımıza basıyoruz. Sağlıkta hastane yatak sayımız 1923’te 12 bini bulmazken, 2002 yılında 164 bine, bu yıl ise 268 bine yükseldi. 1928’de sadece 1000 civarında olan hekim sayısı, 2002’de 92 bin, günümüzde 194 bine yükseldi. TCG Anadolu’nun bir üstünü yapmak için çalışıyoruz. Cumhuriyet onur kaynağımız, hazinemizdir. Bunu elde etmek için kan döktük. Gazilerimizi, Meclis’imizin ve ordumuzun tüm kahramanlarını şükranla yâd ediyorum.

İkinci asır 'Türk yüzyılı' olacak

21 YILA DEV PROJELER SIĞDIRILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti, resepsiyon verdi. Bu yılki kutlamalara özel madenî para hediye edilen davetliler üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu ile 100. yıl logosunun yer aldığı tabloya günün anısına imza attı. Salonda “Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Eser” isimli sergi için hazırlanan yağlı boya eserler de sergilendi. Yağlı boya eserler arasında, 21 yıllık AK Parti hükûmetleri döneminde her alanda hayata geçirilen megaprojeler ile Togg, Fatih Sondaj Gemisi, Akıncı, Hürjet, Altay Tankı, Bayraktar Kızılelma, Millî Muharip Uçak Kaan, TCG Anadolu gibi dev savunma sanayii projeleri yer aldı.

100. YILA TEBRİK YAĞDI

Aralarında Azerbaycan, Rusya ve İngiltere’nin de bulunduğu birçok ülke lideri Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünü kutladı. Mesajında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘dostum’ diye hitap eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin “Daha adil ve demokratik bir dünya düzeninin inşası adına ikili ilişkilerimizi tüm yönlerde sürekli geliştirmeye devam edeceğimizden eminim” dedi. 
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev “Kardeşliğimiz ve dayanışmamız, önemli güvenlik ve istikrar unsuru, bölgesel iş birliğinin omurgası, temel şartıdır” ifadesini kullandı.

TÜRKİYE’YE HAYRANIM

Erdoğan’a yazdığı mektupla 100. yılı kutlayan İngiltere Kralı 3. Charles, Şubat depremlerine dikkat çekerek Türkiye’nin yeniden inşa çabalarında gösterdiği dirence derin hayranlık duyduğunu belirtti. 

Pakistan geçici hükûmet Başbakanı Anvarul Hak Kakar, Erdoğan’ın dinamik liderliğinde Türkiye’nin rolünün dünya çapında kabul gördüğünü belirterek “Bizler de Türk kardeşlerimizin sayısız başarılarından dolayı onlarla birlikte seviniyoruz” mesajını gönderdi.
NATO da sosyal medya hesabından Türk bayrağı açmış Mehmetçiklerin fotoğrafını paylaşarak Türkiye’nin kuruluşunun 100. yılını kutladı.

MAZLUMLARIN İLHAM KAYNAĞIYIZ

Siyasi parti liderleri ve bakanlar yayımladıkları mesajlarla cumhuriyetin 100. yıl dönümünü kutladı. 

> MHP lideri Devlet Bahçeli: Mazlum toplumlar için Türk milletinin geçmişteki kahramanlıkları mutlaka ilham kaynağı olmalıdır. Hâkimiyet milletindir, millet hükûmettir.

> CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Yeni yüzyılda cumhuriyetimizin demokrasi özlemini mutlaka yerine getirmek zorundayız.

> İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Bağımsızlığımızın nişanesi cumhuriyetimiz, Türkiye Yüzyılı’nın ilhamı, büyük ve güçlü Türkiye hedefimizin miladıdır.

> Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler: Genç cumhuriyetimiz, karşılaştığı tüm badireleri binlerce yıllık şanlı tarihinden aldığı ilham ve devlet tecrübesiyle birer birer aşmış, yaşadığı her zorluktan güçlenerek çıkmayı başarmıştır.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...