İzlanda soğukları geliyor! İstanbul ve Ankara dahil 33 il için kar yağışı uyarısı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İzlanda soğukları geliyor! İstanbul ve Ankara dahil 33 il için kar yağışı uyarısı

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara dahil 33 kentte bugün kar yağışının etkili olacağını açıkladı. Doğu Anadolu bölgesinde etkili olan kar yağışını bugün itibarıyla İç Anadolu da etkili olması bekleniyor. İzlanda soğukları yurdun tamamında etkisini gösteriyor. İşte kar yağışı görülecek iller… 

Meteoroloji  Genel Müdürlüğü beklenen kar yurdun bugün iç kesimlerinde etkili olacak. Soğuklarla birlikte Doğu Anadolu'nun birçok ilinde kar yağışı etkisini gösterdi. Birçok ilde hava sıcaklığı eksi değerlere ulaştı.

33 İL İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji'nin hava tahminine göre Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Ağrı, Iğdır, Kars, Erzurum, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Malatya, Sivas, Tokat, Amasya, Kayseri, Niğde, Karaman, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Çorum, Çankırı, Kastamonu, Ankara, Eskişehir, Karabük, Bolu ve Bilecik illeri için kar yağışı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Ardahan hariç), Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi ile Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA KARLA KARIŞIK YAĞMUR VAR

İstanbul'da bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu olması bekleniyor. İzmir'de bugün yağış beklenmiyor, hava sıcaklığı ise 11 derece olacak.

İzlanda soğukları geliyor! İstanbul ve Ankara dahil 33 il için kar yağışı uyarısı

Meteoroloji beş günlük hava durumunu paylaştı

BATI AKDENİZ`E "FIRTINA" UYARISI

Akdeniz'in iç kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.
Batı Akdeniz’de rüzgarın, bu sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün öğle saatlerinden sonra Antalya Körfezi’nde, akşam saatlerinde batısında etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 3
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu 6
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 11
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle ve akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor 12
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 14
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu yağmurlu 10
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı -1
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor 5

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...