Milyonların gözü Kabine Toplantısı'nda: Masada EYT ve sözleşmeliye kadro var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Milyonların gözü Kabine Toplantısı'nda: Masada EYT ve sözleşmeliye kadro var

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kasım ayının son Kabine'sinde sözleşmeli personele kadro ve EYT çalışmalarının masaya gelmesi bekleniyor. Bir diğer konu ise büyük marketler başta olmak üzere fahiş fiyat uygulaması yapanlara yönelik yeni cezalandırma yöntemi olacak. İşte Kabine Toplantısı'nın gündeminde yer alacak maddeler...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Kasım ayının son toplantısını gerçekleştirecek. Yarın (28 Kasım Pazartesi) Saat 15.00'te toplanması beklenen Kabinenin gündeminde ülkeyi yakından ilgilendiren birçok konu var. Bunların başında gelenler ise Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), sözleşmeli personele kadro ve fahiş fiyatla mücadele yer alıyor. 

İşte Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde ele alınacak gündem maddeleri;

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR (EYT)

Kabine toplantısında EYT çalışmalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşülecek. EYT'nin kimleri kapsayacağı, borçlanma ve yaş kriterlerine ilişkin gerçekleştirilen çalışmalarda gelinen son durum Kabine'nin gündeminde olacak.

SÖZLEŞMELİYE KADRO

Kabine toplantısında masaya gelecek en önemli konulardan biri de sözleşmeli personele kadro beklentisi olacak. Kadro ile ilgili dikkatleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çeviren açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den gelmişti.

Bakan Bilgin açıklamasında, "Kamudaki tüm sözleşmeli personeli kapsayan düzenleme pazartesi günü Kabine Toplantısı'nda ele alınacak" ifadesini kullanmıştı.

Kamudaki 600 bine yakın sözleşmeli personel bulunuyor.

FAHİŞ FİYATTA YENİ YAPTIRIMLAR

Fahiş fiyat uygulaması yapan büyük marketler başta olmak üzere tüm ticaret hayatında önemli yaptırımlar da Kabine'de masada olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Hazine Maliye ve Ticaret Bakanlıklarımız hassasiyetle takip ediyor. Bu noktada kontroller çok daha farklı uygulamalarla devam edecek. Çünkü para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor. Para cezasının dışında atılacak adımları da ilk Kabine Toplantımızda inşallah masaya yatırırız"

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...