'Nurişler' örgüt lideri 'Alaattin Çakıcı'yı örnek gösterip mahkeme başkanına yalvardı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
'Nurişler' örgüt lideri 'Alaattin Çakıcı'yı örnek gösterip mahkeme başkanına yalvardı

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Nuri Ergin'in lideri olduğu 'Nurişler' ve 'Karagümrük çetesi' olarak bilinen organize suç örgütüne ilişkin davada, tutuklu 2 sanık tahliye edilirken, Ergin de mahkeme başkanına yalvararak beraatini istedi. Ergin, Alaattin Çakıcı ve Sedat Şahin'i örnek gösterip, 'Ben de torumlarıma kavuşmak istiyorum' dedi.

'Nurişler' suç örgütüne ilişkin 36 kşişini yargılandığı dava da Altan Karaalioğlu ve Ercan Gündüz'ün tahliyelerine karar verildi.

ÇAKICI VE ŞAHİN'İ ÖRNEK GÖSTERDİ

Söz verilen sanık örgüt lideri Nuri Ergin ise Alaattin Çakıcı ve Sedat Şahin'i örnek gösterip, hayatının mahkeme koridorlarında geçtiğini artık serbest kalmak istediğini söyledi.

"19 SENEDİR TEK BAŞIMA YATIYORUM"

Dosyalarında 5-6 ölünün bulunduğunu söyleyen sanık Ergin, "Lütfen, ben artık çocuklarıma kavuşmak istiyorum. 30 sene 6 aydır bıktım hapishaneden. Kimleri serbest bıraktılar başkanım, bu insanları da beni de serbest bırakın. Ben 19 senedir tek başıma yatıyorum. Torunlarıma kavuşmak istiyorum. Ben heyetinizden tutuklu sanıkların tahliyesini, benim de beraatimi istiyorum.” dedi.

"BENİ ÖRGÜT KİSVESİNDEN KURTARIN"

Bir diğer sanık Metehan Türbedar da, Nuri Ergin ile bağlantısının olmadığını ileri sürerek, "Tutukluluk halimin devamına karar verin ama beni bu örgüt kisvesinden ne olur ayırın. Ben bir Yaşar Ecim'i vurdum. Vurmam gerektiğini düşündüm vurdum, eyvallah. Ama beni bu şahıslardan ayırın. Vereceğiniz her türlü cezaya razıyım." diye konuştu.

Diğer sanıklar da, tahliyelerini talep etti.

Dinlenmeyen tanıklar hakkında zorla getirilme kararı veren mahkeme, 5 sanığın İSE tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, kamuoyunda "Nurişler", "Nuriş kardeşler" ve "Karagümrük çetesi" olarak bilinen ve elebaşılığını cezaevinde tutuklu bulunan sanık Nuri Ergin'in yaptığı organize suç örgütünün 1990'lı yılların başlarında eylemlerine başladığı anlatılıyor.

DÜKKANLARI KURŞUNLAYIP HARAÇ KESİYORLARDI

Suç örgütü üyelerinin bu yıllarda semt, hal ve pazar esnafını haraca bağladıkları, kendilerine haraç vermeyen işadamlarının dükkanlarını kurşunladıkları belirtilen iddianamede, yaşadıkları Karagümrük Mahallesi'nde bir araya gelip örgütlendikleri ifade ediliyor.

Sanık Nuri Ergin'in örgütü halen cezaevinden yönettiği bilgisine yer verilen iddianamede, Ergin'in kendisine bağlı suç örgütü üyelerini kullanarak haksız menfaat temin etmeye, cebir ve şiddet kullanarak halkı ve kendilerine karşı tehdit oluşturabilecek şahıs ya da şahısları sindirmeye, hakimiyet sürdürdükleri bölgede tek söz sahibi olmaya, korkulan güç haline gelmeye, bu gücünü kullanarak örgüt üyelerini veya örgüte yardım edenleri Karagümrük bölgesinde koruyup kollamaya çalıştığı aktarılıyor.

Örgüt elebaşı Ergin ve 35 sanık ile 5 mağdur ve 9 müştekinin yer aldığı iddianamede, eski Fatih Karagümrük Spor Kulübü Başkanı Yaşar Ecim'in 12 Eylül 2020'de Beylikdüzü'nde bir mekan çıkışında silahlı saldırıya uğrayarak yaralanması ve 17 ayrı eylem anlatılıyor.

İddianamede, sanık Nuri Ergin hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs", 2 kez "olası kastla yaralama", 3 kez "nitelikli yağmaya teşebbüs", 6 kez "ruhsatsız silah bulundurma", "şantaj", "özel hayatın gizliliğini ihlal", 3 kez "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması", 2 kez "nitelikli kasten yaralama", 2 kez "mala zarar verme", 2 kez "nitelikli yağma", "tehdit", 2 kez "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya teşebbüs", "nitelikli dolandırıcılık", "izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme, satma" ile "infaz kurumuna veya tutukevine yasak eşya sokmak" suçlarından toplam 84 yıl 4 aydan 239 yıl 9 aya kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, diğer sanıklar hakkında da benzer suçlardan çeşitli sürelerde hapis cezası talep ediliyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...