Pençe-Kilit bölgesinde çatışma: Bir asker şehit oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Pençe-Kilit bölgesinde çatışma: Bir asker şehit oldu

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki bir üsse sızma girişimi sonucu teröristlerle çatışma çıktı. Milli Savunma Bakanlığı, çatışmada bir askerin şehit olduğunu, bir askerin yaralandığını, 6 teröristin ise etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki bir üsse, bölücü terör örgütü (BTÖ) mensupları tarafından sızma girişimi gerçekleştirildiğini duyurdu. Açıklamada, çıkan çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay'ın şehit olduğu belirtildi.

Çatışmada yaralanan bir askerin de derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlandığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 6 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz."

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de şehit asker için başsağlığı mesajı yayımladı.

6 TERÖRİST ETKİSİZ

İlk belirlemelere göre 6 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgedeki operasyonlar ise devam ediyor. 

Öte yandan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay’ın aslen Bayburtlu olduğu Erzincan’da ikamet ettiği öğrenildi.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...