Beştepe'deki Anayasa toplantısı sona erdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Beştepe'deki Anayasa toplantısı sona erdi

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında başlayan Anayasa toplantısı sona erdi. Toplantıda Meclis'e gelecek başörtüsü teklifi de görüşüldü.

Başörtüsü teklifnin görüşüldüğü toplantıya  Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Hukuk Politikaları Kurulu Başkanı Mehmet Uçum ve Grup Başkan Vekili Özlem Zengin katıldı.

ANAYASANIN 24'ÜNCÜ VE 41'İNCİ MADDESİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEK

Başörtüsü ile ilgili Anayasa teklifi bugün Meclis Başkanlığı'na sunulacak anayasanın 24'üncü ve 41'inci maddelerinde değişikliğe gidilmesi bekleniyor.  Anayasanın 24'üncü maddesinde yapılacak değişiklikle "Temel hak ve hürriyetlerin kullanılması hiçbir kadının başının örtülü veya açık olması şartına bağlanamaz" şeklinde bir hüküm eklenecek. Ayrıca teklifte, 41'inci maddenin birinci fıkrasının başlığı ile birlikte değiştirilmesi yer alacak. "Evlilik birliği, kadın ile erkeğin evlenmesiyle kurulabilir" ifadesi Anayasa metnine girecek.

Ayrıntılar geliyor...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...