Son dakika: Dışişleri'nden İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Son dakika: Dışişleri'nden İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, son dönemde Mescid-i Aksa’nın kutsiyetinin ihlaline yönelik artan eylemlerden dolayı İsrail'e tepki gösterdi. Yapılan açıklamada "Kudüs’te başta Harem-i Şerif olmak üzere kutsal mekânların kutsiyetini ve tarihi statükosunu ihlal eden saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez." denildi.

Türkiye, son dönemde İsrail hükümetinin Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik baskıların ve sert müdahalelerin artması nedeniyle İsrail'e sert tepki gösterdi. 

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Bakanlık, Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL EDİLEMEZ"

Son dönemde Mescid-i Aksa'nın kutsiyetinin ihlaline yönelik artan eylemlerden derin endişe duyulduğu vurgulanan açıklamada, "Kudüs'te başta Harem-i Şerif olmak üzere kutsal mekanların kutsiyetini ve tarihi statükosunu ihlal eden saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez." ifadesi kullanıldı.

"KUVVETLİ BEKLENTİMİZİ YİNELİYORUZ"

Açıklamada, "İsrail Hükümetine sahada gerilimi artıracak her türlü tahrikkar eylemden kaçınması çağrımızı ve bu doğrultuda gerekli adımların ciddiyetle ve süratle atılması yönündeki kuvvetli beklentimizi yineliyoruz." denildi.

Son dakika: Dışişleri'nden İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi

NE OLMUŞTU?

İsrail askerleri bugün işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği baskında 1 Filistinliyi yaraladığı, 2 Filistinliyi gözaltına almıştı.

Öte yanda işgal altındaki Batı Şeria, aylardır İsrail ordusunun baskınları ve Yahudi yerleşimcilerin saldırı ve hak ihlalleri nedeniyle ciddi gerilime sahne oluyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...