Son dakika: Bakan Fidan'dan Karabağ mesajı: Ermeni oyununa 'dur' denildi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Son dakika: Bakan Fidan'dan Karabağ mesajı: Ermeni oyununa 'dur' denildi

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Fidan, 23 saatte başarıya ulaşan Azerbaycan'ın Karabağ'daki antiterör operasyonu hakkında açıklama yaptı. Bakan Fidan, "Kendilerini oyalayan Ermenistan'a karşı haklarını aradılar. Hiçbir sivil kaybı olmadı" ifadelerini kullandı.

Kardeş ülke Azerbaycan, aylar önce işgal altından kurtardığı Karabağ’daki yasa dışı Ermeni silahlı güçlerinin kökünü kazımak için anti terör operasyonu başlattı. Azerbaycan askeri unsurları 23 saatin sonunda hedeflerine ulaşarak operasyonu sona erdirdi.

Operasyon tüm dünyada ses getirirken Dışişleri Bakanı Hakan Fidan konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Karabağ'daki savaş sonrası Azerbaycan'ın titizlikle müzakerelere gittiklerini ifade eden Fidan, "Kendilerini oyalayan Ermenistan'a karşı haklarını aradılar. Hiçbir sivil kaybı olmadı" ifadelerini kullandı. 

Muğla'da bulunan Bakan Fidan, basın toplantısında dış politika gündemini değerlendirdi.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI

Bakan Fidan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

(Karadeniz'de tahıl koridoru girişimi) Şu anda bu alarm zilleri birçok ülke için çalıyor. Bunu engellemenin bir yolunu bulmak gerekiyordu. Geçen yıl bu sorun aşılmıştı. Bu sene tekrar çalışmalarımız devam ediyor. New York'taki görüşmelerde bu bir numaralı gündemdi.

KARABAĞ'DAKİ ANTİ TERÖR OPERASYONU

Karabağ'da Azerbaycanlı kardeşlerimiz kendi egemenliklerini sağlama yönünde bir adım atarak antiterör operasyonu yürüttü. Ermeni etnik nüfusu kesinlikle hedef almadı. Tam tersine onlar için daha güvenli bir ortam oluşturma yönünde atılan bir adım oldu. Silahlı unsurları tasfiye ettiler, herhangi bir sivil kaybına sebep olmadılar. Bölgedeki sözde Ermeni siyasal oluşumu kendi kendini lağvetmiş durumda. Daha fazla dram ve trajedi olmadan sürecin tamamlanacağına inanıyoruz.

SURİYE MESELESİ 

Suriye konusunu birçok ülkeyle yönetmeniz gerekiyor, çok uyanık olmanız gerekiyor.

KARABAĞ ZAFERİ SONRASI ERMENİSTAN'IN PROVOKASYONLARI

44 günlük 2. Karabağ Savaşı sonrası, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki sözde rejimin attığı adımlar tansiyonun yükselmesine neden olmuştu. Sözde rejim son günlerde kontrolündeki topraklarda Azerbaycan ordusunun mevzilerine yakınlaşmak, kendi mevzilerini pekiştirmek için siper kazma ve farklı istihkam faaliyetleri, sabotaj girişimleri gibi bir dizi provokasyonlarda bulunmuştu.

Ermeni silahlı gruplar, son birkaç ayda Azerbaycan ordusunun mevzilerine sistematik şekilde ateş açmaya, arazilere mayın döşemeye devam etmişti.

Son dakika: Bakan Fidan'dan Karabağ mesajı: Ermeni oyununa 'dur' denildi

ANTİTERÖR OPERASYONU

Ermenistan'ın bu hukuk bilmez hareketlerine Azerbaycan'ın cevabı gecikmedi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurmuştu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, antiterör operasyonunda siviller ve altyapı tesislerinin hedef alınmadığı, yalnızca meşru askeri hedeflerin yok edildiği bildirilmişti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...