THY ve Pegasus İsrail uçuşlarına ara verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
THY ve Pegasus İsrail uçuşlarına ara verdi

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail ve Hamas arasındaki savaş dördüncü güne girdi. Çatışmaların gittikçe şiddetlenmesi üzerine Türk Hava Yolları (THY) yeni bir karar aldı. THY'den yapılan açıklamada mevcut durum sebebiyle İsrail seferlerine ara verildiği açıklandı. Pegasus Hava Yolları da ikinci bir bildirime kadar uçuşlarını durdurduğunu duyurdu.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı. İlk olarak Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atıldı.

Daha sonra Filistinli silahlı gruplar, Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirdi. Kassam Tugayları, buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girdi. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne bomba yağdırdı. 

THY ve Pegasus İsrail uçuşlarına ara verdi

KAYIPLAR ARTIYOR

Dört gündür devam eden çatışmalarda Gazze'de 830 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 250 kişi yaralandı. İşgal altındaki Batı Şeria'da ise İsrail askerlerinin saldırılarında 19 kişi can verdi, 110 kişi de yaralandı. İsrail tarafında ise 1000 kişi öldü, 106'sı ağır 2 bin 806 kişi de yaralandı.

THY, UÇUŞLARI DURDURDU

Bu yaşanılanlar sonrası Türk Hava Yolları (THY), İsrail seferlerine ara verdi. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail'de yaşanan mevcut durum sebebiyle seferlerimize ikinci bir bildirime kadar ara verilmiştir" ifadesini kullandı.

BİR AÇIKLAMA DA PEGASUS'TAN GELDİ

Pegasus Hava Yolları, İsrail-Filistin çatışması nedeniyle İsrail kalkışlı ve varışlı seferlerine ikinci bir bildirime kadar ara verdiğini duyurdu. Pegasus'un sosyal medya hesabından, 7 Ekim 2023 ve öncesinde satın alınan, 7-31 Ekim veya bu tarihleri kapsayan İsrail kalkışlı-varışlı seferlere ait biletler hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada, "İsrail kalkışlı-varışlı seferlere ait biletleri ücretsiz olarak açığa alabilir veya iptal ederek kesintisiz iade alabilir, ücretsiz olarak tarih değişikliği yapabilirsiniz. Bilet işlemlerinizi flypgs.com ve Pegasus Mobil Uygulaması üzerinden yapabilirsiniz. 31 Ekim sonrası uçuşlarımıza ilişkin güncel bilgiler için duyurular sayfamızı takip etmeye devam edebilirsiniz." ifadeleri kullanıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...